"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

'Casta Diva', μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Σαν ένα όνειρο ζωής περιγράφει η Λέττα Φουρνιστάκη το άνοιγμα του 'Casta Diva', που εδώ και μερικές εβδομάδες δίνει ξανά ζωή στον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε το 'Πρυτανείον', στο Κολωνάκι και τον πεζόδρομο της Μηλιώνη. "Και να μπορούμε να απολαμβάνουμε το φρέσκο ψάρι και στην Αθήνα, ακριβώς όπως στη Σύρο", προσθέτει η συνιδιοκτήτρια του εστιατορίου, που μαζί με τους συνεργάτες της (τον αδερφό της, τον Γιάννη Λιέα και τον ταλαντούχο σεφ Άκη Σουλτάνη) μεταφέρουν κάτι από την αίσθηση του 'Αλλού Γυαλού' από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων σε εκείνη της χώρας.

Ο εσωτερικός χώρος του 'Casta Diva΄ απλώνεται σε τρία επίπεδα, όλα ζεστά και στιβαρά με πολυελαίους, καθρέφτες και το ξύλο με την πέτρα να πρωταγωνιστούν. Η φάση όμως, ειδικά αυτή την εποχή, βρίσκεται στα άνετα τραπεζάκια του πεζοδρόμου. Εκεί ακριβώς, ο σεφ Σουλτάνης σου ξεδιπλώνει τις εμπνεύσεις του, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν θαλασσινό πρόσημο, με λίγα twists από Ασία.

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 3

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 2

Το χειροποίητο ψωμί από χαρούπι και προζύμι, μαζί με βούτυρο με τρούφα και ελαιόλαδο αλλά και μία αφράτη ταραμοσαλάτα με μοσχολέμονο και αυγοτάραχο σηματοδοτούν την αφετηρία, προτού προβείς σε 'ωμότητες' με μία έξοχη (και ολόφρεσκη, ψάρι ημέρας γαρ) καψαλισμένη στήρα σασίμι που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού, χειροποίητη lemon kosho και χαβιάρι ή το αεράτο σεβίτσε δράκαινας με jalapeno, ψητό καλαμπόκι και ένα μαλακό dressing εσπεριδοειδών.

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 6

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 9

'Έπειτα μιλά η ρομπάτα, με άψογα ψημένα εδέσματα που δε χρειάζονται τίποτα άλλο παρά μόνο τη σάλτσα τους: Το ζουμερό σουβλάκι γαρίδας με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο υπερέχει ελαφρώς εκείνου με συναγρίδα και λαδολέμονο συριανού μάραθου. Κορύφωση με ροφομακαρονάδα, δεμένη όμορφα και με το ψάρι στο πικ της απόλαυσής του για την εν λόγω χρήση.

Το Casta Diva στο Κολωνάκι 11

Στο φινάλε, η όνομα και πράγμα "Αμαρτία" (σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα φουντουκιού, τραγανό μπισκότο και σορμπέ σοκολάτας υγείας) σε πείθει να αμαρτήσεις με μερικές γλυκές θερμίδες παραπάνω.

'Εξτρα πόντοι για το πολύ καλό σέρβις και το προσεκτικό focus στο κρασί, με περίπου 200 ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, σε μια λίστα που επιμελείται ο έμπειρος σομελιέ Κωσταντίνος Σιγανάκης.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Casta Diva

Μηλιώνη 7, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.