Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024"

Η Υπουργός Τουρισμού τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024

Η μόδα και ο αθλητισμός, δύο διαφορετικές, ισχυρές εκφράσεις του παγκόσμιου πολιτισμού, μοιράζονται μια βαθιά και διαχρονική σχέση, επηρεάζονται από τη εξέλιξη της κοινωνίας, αντικατοπτρίζουν την ιστορία, τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, την ταυτότητα της κάθε χώρας, διαμορφώνουν αλλά και διαμορφώνονται από τις ηθικές και αισθητικές αξίες της κάθε εποχής, υπογράμμισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, χαιρετίζοντας την έκθεση "Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024" στο Ζάππειο.

Η επιρροή των Ολυμπιακών Αγώνων στη μόδα είναι αδιαμφισβήτητη, τόνισε η κα Κεφαλογιάννη, καθώς δημιουργεί τάσεις, επηρεάζει και εμπνέει σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο.

Μόδα και Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004 – Παρίσι 2024

Η Υπουργός Τουρισμού έφερε ως παράδειγμα τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 που όπως είπε, έστρεψαν τα βλέμματα του κόσμου στην Ελλάδα και ενέπνευσαν Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, οι οποίοι ενέταξαν στις συλλογές τους στοιχεία κλασικής ομορφιάς και χάρης.

Η έκθεση "Μόδα & Ολυμπιακοί Αγώνες", επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μία συναρπαστική διαδρομή, να γνωρίσουμε την ιστορία της μόδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, να θαυμάσουμε αντιπροσωπευτικές δημιουργίες από διαφορετικές διοργανώσεις και να εξερευνήσουμε, μέσα από τα εκθέματα και την εικόνα,  τον τρόπο με τον οποίο η μόδα διαμορφώνει και διαμορφώνεται από το ολυμπιακό πνεύμα.

"Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την αισθητική απήχηση των Ολυμπιακών Αγώνων. Και να αισθανθούμε την ενέργεια, τις αξίες, τα ιδανικά που συνδέονται με τον παγκόσμιο και πανανθρώπινο αυτό θεσμό.", καταλήγει η Υπουργός. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Fluidity": Η Μαρία Μπουρμπού και ο Διονύσιος Παππάς διατρέχουν τα πεδία της πραγματικότητας και της φαντασίας

Ο ένας ασχολείται με αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία και βίντεο και ο άλλος με περίπλοκα σχέδια με μολύβι πάνω σε ξύλινα γλυπτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Δύο ξεναγήσεις και μία διάλεξη στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Οι δράσεις συνδέονται με τη νέα δωρεά σημαντικών ζωγραφικών έργων αλλά και μέρους του αρχείου του Γ. Γουναρόπουλου, από τις εγγονές του προς το Μουσείο, και με τις νέες ερευνητικές δυνατότητες που αυτή προσφέρει.

Διεθνής διάκριση για το G Design Studio

Τα βραβεία αφορούν στον κατάλογο της έκθεσης Art Athina 2023, την επετειακή έκδοση της Art Athina για τα 30 χρόνια της διοργάνωσης και στο λογότυπο του ξενοδοχείου "Monument" στην Αθήνα.

Οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας συνεχίζονται και τον Μάιο

Ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας.

Δείτα τα highlights των θεματικών της 20ής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Ξεκινά σε λίγες μέρες η μεγάλη γιορτή του βιβλίου και της ανάγνωσης στη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις γυναίκες, τα Βαλκάνια και την κλιματική κρίση.

"Διάλογοι": Αναδρομική έκθεση για τον αρχιτέκτονα Χρήστο Κονταρούδη

Το αφιέρωμα θα παρουσιαστεί στο European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις τον Μάιο

Αυτά είναι τα εικαστικά εγχειρήματα που εγκαινιάζονται μέσα στον μήνα και μας κίνησαν το ενδιαφέρον.