"Scorpina": Η γεύση της θάλασσας

Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, το ψαροφαγικό εστιατόριο στο Ν. Ψυχικό διατηρεί το δημιουργικό του στιλ προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

Scorpina

Tο υψηλό επίπεδο της πρώτης ύλης, η βαθιά γνώση της θάλασσας και το σταθερά καλό φαγητό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στο θαλασσινό εστιατόριο "Scorpina", σημείο αναφοράς κοντά στην πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, διατηρεί το δημιουργικό του στιλ προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

SCORPINA ΨΥΧΙΚΟ

Τα πιάτα προσφέρουν αληθινά θαλασσινή κουζίνα, με προτάσεις όπως η κυκλαδίτικη κακαβιά βελουτέ και ορεκτικά όπως η αφράτη ταραμοσαλάτα, το καπνιστό χέλι με σαλάτα από ροβίτσα και μαραθόριζα και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από ωμά. Ξεχωρίζουν το ταρτάρ τόνου πάνω σε papadum και το δαντελένιο καρπάτσιο μαγιάτικο με πίκλα πράσινου μήλου, popcorn κινόας και μαγιονέζα χαλαπένιος, ενώ θα σας χορτάσουν οι παπαρδέλες με χέλι καρμπονάρα και το γιουβέτσι με την ψαριά της ημέρας. Στη μεγάλη ψαριέρα θα βρείτε, φυσικά, όλων των ειδών τα ψάρια που έρχονται καθημερινά από τις ελληνικές θάλασσες. Συνδυάστε τα με μία από τις περίπου σαράντα ετικέτες κρασιών από τον παγκόσμιο αμπελώνα. 

SCORPINA 2

To περίφημο κιουνεφέ στη "Scorpina" must, αλλά η crema Catalana και τα φοντάν σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης αξίζουν την προσοχή σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"