Πισίνα

Κουζίνα bar-restaurant και αποφόρτιση δίπλα στο νερό της πισίνας, με τα φώτα της ακτογραμμής να σπινθηρίζουν ανάμεσα στα κατάρτια της Μαρίνας Ζέας.

Πισίνα

Κουζίνα bar-restaurant και αποφόρτιση δίπλα στο νερό της πισίνας, με τα φώτα της ακτογραμμής να σπινθηρίζουν ανάμεσα στα κατάρτια της Μαρίνας Ζέας.

Πισίνα - εικόνα 1

Επιτυχημένη σκηνογραφία και για να ρεμβάσεις χαζεύοντας παραταγμένες θαλαμηγούς της Μαρίνας Ζέας, και για να (παρ)ακολουθήσεις το μιξάζ νυχτερινών beats και γυναικείων τακουνιών, τα οποία χτυπάνε σαν ρυθμική λούπα στο ξύλινο ντεκ. Η «Πισίνα» ξεκινάει μεν από το πρωί με καφέ και βουτιές, το βράδυ όμως «κρατάει» χαρακτήρα εξόδου για Πειραιώτες και μη. Το χαλαρωτικό λευκό και μπλε σε νησιώτικο στιλ γύρω από την πισίνα λειτουργεί ως αντίστιξη στο εσωτερικό (μέσα- έξω στην ουσία, αφού το τζάμι έχει εξαφανιστεί), όπου επικρατεί μια έκρηξη χρωμάτων και ντιζαϊνάτου μοντερνισμού εμπνευσμένου από τα ’60s και τα ’70s.

Η κουζίνα, μεσογειακή, σε ανάλογο τέμπο bar-restaurant, προτείνει μια αρκετά μεγάλη γκάμα γευστικών επιλογών, αλλά νομίζω ότι χρειάζεται να επιδείξει παραπάνω προσοχή στις δοσολογίες. Στην πλούσια πράσινη σαλάτα, λόγου χάρη, που συνδυάζει καπνιστό σολομό με μαραθόριζα και γκρέιπφρουτ (€ 11), άνηθο και ροζ πιπέρι, η έντονη παρουσία της μουστάρδας στο dressing καπάκωσε στην περίπτωσή μας τις επιμέρους γεύσεις. η κολοκυθόπιτα (€ 9) ήταν λίγο άνευρη, με το φύλλο της να κρατάει λάδι, και το ριζότο Μιλανέζε (€ 12) είχε υπερβολική παρμεζάνα κι έχανε πόντους στο χύλωμα. Τα κυρίως, ωστόσο, ανέβασαν τον πήχη. Τα μοσχαρίσια μπιφτέκια ήταν ωραία καρυκευμένα και αφράτα, με επιτυχημένη συνοδεία από δροσερό ταμπουλέ και τραγανά πιτάκια (€ 13), και το φιλέτο λαβράκι ποσέ, με ζεστή σαλάτα από σπανάκι και φινόκιο με σος λεμονιού (€ 16), καλοφτιαγμένο και αρωματικό. Ευχάριστα και πρωτότυπα και τα γλυκά, όπως το τσιζκέικ με ούζο και σος βατόμουρου (€ 8,50) και η μους μοσχολέμονου με creamaise λευκής σοκολάτας και ζελέ βότκας (€ 8,50). Ιδίως το τελευταίο αποτελεί ανάλαφρο πέρασμα στο πεδίο του ποτού.

(+) Ολοκληρωμένη δροσερή πρόταση για όλους, για κάθε ώρα και διάθεση, εξ ου και δημοφιλής. (-) Ακόμη και premium να χαρακτηρίζεται το παγωτό, € 10-11 είναι πολλά όταν ένα κυρίως πιάτο κοστίζει € 13. ΠΙΣΙΝΑ Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 2104511324-5. Και μεσημέρι. Έως 1 π.μ., Παρ., Σάβ. έως 1.30 π.μ

Περισσότερες πληροφορίες

Πισίνα

Ακτή Θεμοστοκλέους 25, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"