Malvazia

Η κουζίνα του εστιατορίου στο Ρουφ στράφηκε πρόσφατα σε μυρωδάτα ελληνικά μονοπάτια, ενώ η ορχήστρα αποτελεί από μόνη της λόγο για να έρθεις εδώ.

Malvazia

Η κουζίνα του εστιατορίου στο Ρουφ στράφηκε πρόσφατα σε μυρωδάτα ελληνικά μονοπάτια, ενώ η ορχήστρα αποτελεί από μόνη της λόγο για να έρθεις εδώ.

Malvazia - εικόνα 1

Διάβαζα πρόσφατα το «Κοντραμπάσο», ένα βιβλίο μέσω του οποίου ο Πάτρικ Ζίσκιντ αυτονομεί έναν μουσικό από την ορχήστρα, τον αφήνει να σολάρει λεκτικά, να αποκτήσει υπόσταση. Και σκεφτόμουν ότι ακόμη και σε ένα χώρο που δεν είναι συναυλιακός, όπου πηγαίνεις για να φας και να διασκεδάσεις, η μουσική δεν λειτουργεί πάντα σαν χαλί ή σαν τζουκ μποξ. Στο υποβλητικό περιβάλλον του «Malvazia», ας πούμε, τους μουσικούς τους προσέχεις: ο Βαγγέλης Ζούλας τραγουδάει ιταλόφωνα και ισπανόφωνα κομμάτια και σε καθηλώνει, και

o Νταμιάν Ντούντου απογειώνει το βιολί στα τσιγγάνικα και τα ρώσικα. Μαζί με την Μπέλα Κασίμη στο τραγούδι και τον Ζωή Πατέλη στο πιάνο από Τετάρτη έως Σάββατο, σε βολτάρουν από ένα instrumental «Τανγκό της Νεφέλης»

ή το «Yesterday» του Λένον σε latin κι από εκεί σε ελληνικά, έντεχνα και λαϊκά – ή σε ένα κομμάτι του Μποτσέλι.

Η αλήθεια είναι ότι τραβάνε την προσοχή σου από το πιάτο, παρότι η κουζίνα στο «Malvazia» κάνει πάντα καλή δουλειά. Νέος σεφ είναι

ο Γιώργος Ξινός, ο οποίος «επέβαλε» αλλαγή πλεύσης προς Ελλάδα. Η πίτα με σουρωτή μυζήθρα Κουρούπας, πλούσια σε χορταρικά, καυκαλήθρες, μυρώνια και ζοχούς (€ 12), ήταν ορεκτικότατη –το χωριάτικο φύλλο θα το ήθελα λιγότερο λεπτοκαμωμένο πάντως– και οι κροκέτες μπακαλιάρου με σκορδαλιά ντομάτας και σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης

(€ 13) ωραία ιδέα. Το γλυκοπικάντικο κουνέλι με μοσχάτο Λήμνου, μήλο, σταφύλι, κουκουνάρι και πλιγούρι (€ 28) είναι ένα ενδιαφέρον πιάτο, αν και αρκετά γλυκό ως αποτέλεσμα, και οι χυλοπίτες, σωστά βρασμένες, με τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια, άγρια μανιτάρια, σπαράγγια, μελάσα και καπνιστό τυρί Μετσόβου (€ 23), παίζουν δυνατά στο πεδίο του ρουστίκ.

Up: Όμορφος χώρος, ποιοτικά ακούσματα και κουζίνα με δυνατότητες και αναζήτηση ως προς τα υλικά

της.

Down: Το live δικαιολογεί τις τιμές, αλλά πατάτες με κατσικίσιο τυρί, ακόμη και με ανθό αλατιού € 10 κάπως «χτυπάνε».

Περισσότερες πληροφορίες

Malvazia

Αγαθημέρου 1, Ρουφ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"