Mauzac

Ένα «γήινο» cafe-restaurant με απλή μεσογειακή κουζίνα ανάμεσα σε ψηλά κτίρια γραφείων και… ανθισμένες μανόλιες.

Mauzac

Ένα «γήινο» cafe-restaurant με απλή μεσογειακή κουζίνα ανάμεσα σε ψηλά κτίρια γραφείων και… ανθισμένες μανόλιες.

Mauzac - εικόνα 1

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του Αμαρουσίου (γύρω από τον ΟΤΕ) η πόλη θαρρείς θέλει να φτάσει τον ουρανό (ένας ποιητικός τρόπος για να πεις ότι προσαρμόζεται κάπως άβολα σε περιορισμένο χώρο). Σαν το City της Αθήνας ένα πράγμα. Κάτω από ένα τέτοιο κτίριο πολλαπλών ορόφων γεμάτων γραφεία, στη… σκιά του Τειρεσία (όχι του μάντη, της διατραπεζικής εταιρείας), βρίσκεται το «Mauzac». Το οποίο πατάει, τόσο κυριολεκτικά όσο και ως concept, γερά στη γη.

Το εσωτερικό είναι λιτά κομψό, σε τόνους του μπεζ και του καφέ, και εκτός από τα στοιχισμένα τραπέζια και τα καναπεδάκια, έχει κι ένα μοναστηριακό τραπέζι απομονωμένο, ιδανικό για business lunch – το μεσημέρι είναι γεμάτο σφιχτοδεμένες γραβάτες. Αλλά το «έξω» μυρίζει καλοκαίρι με ξύλινα έπιπλα, stands που στήνονται μέσα στο πράσινο και μαξιλαράκια στα πεζούλια – για να πίνεις το βραδινό ποτό σου χαλαρός, ανάμεσα στα φαναράκια και στις μανόλιες του κήπου.

Η κουζίνα είναι απλή, με βάση μεσογειακή. Ευχάριστη, χωρίς ιδιαιτερότητα ωστόσο, η τάρτα με ανθότυρο και λαχανικά (€ 7), πλούσια η ανάμεικτη σαλάτα με καρύδι, μήλο, πορτοκάλι, γραβιέρα και ένα dressing που γλυκίζει απαλά με λίγο μέλι, ζουμερά κι απέριττα τα αχνιστά μύδια (€ 8) με λευκό κρασί και λίγο σκόρδο – και φρυγανισμένο ψωμί για τοστ που περιμένει να… βουτήξει. Δοκίμασα επίσης σωστά βρασμένες ταλιατέλες (€ 11) με μπρικ, καπνιστό σολομό, κρέμα γάλακτος και λίγο τζίντζερ, και spicy αρμένικο κεμπάπ (€ 10) με πιτούλες και φοβερές τηγανητές πατάτες, σούπερ τραγανές, με τη φλούδα τους. Στα γλυκά, το όμορφο κουπάκι σοκολάτας (€ 5) με μους γιαουρτιού και γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ήταν ανάλαφρο και δροσερό. όχι τόσο πετυχημένο το τιραμισού (€ 5), αλλά το χαμογελαστό σέρβις δεν με άφησε να γκρινιάξω. Το ίδιο κι ο λογαριασμός.

Up: To προσεγμένο σύνολο, κομψό και έντιμο. Η αίσθηση «ανάσας». Down: Παρότι άνετοι οι εξωτερικοί καναπέδες, είναι τόσο κοντά στο τραπέζι που ζορίζεσαι λίγο στο μπες-βγες.

Περισσότερες πληροφορίες

Mauzac

Αλαμάνας 1, Παράδεισος Αμαρουσίου
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"