Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία

Σκορπισμένα τραπεζάκια στον πεζόδρομο, με background τις φωτισμένες καμινάδες του Γκαζιού, μωσαϊκό κόσμου και χαλαρή διάθεση σ' ένα αυθεντικό ταβερνάκι στο Θησείο.

Το στέκι του Ηλία - εικόνα 1

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι το ταβερνάκι με την ψάθινη καρέκλα –καθόλου μοντέρνο, καθόλου περιποιημένο– είναι πάντα γεμάτο, ακόμα και τις καθημερινές, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Ένα άλλο «φαινόμενο» είναι ότι ο κόσμος που κάθεται στα τραπέζια του δεν είναι παλιοί πελάτες, ξεχασμένοι από άλλες δεκαετίες. Βλέπεις και περίοικους, και περιποιημένες κυρίες, και νέους, και γιάπηδες. Ο Ηλίας είναι και για μένα ένα από τα στέκια που επισκέπτομαι τουλάχιστον 2-3 φορές μέσα στο καλοκαίρι, μετά τον κινηματογράφο στο Θησείο ή τη βόλτα στην Αρεοπαγίτου, απλά και μόνο γιατί εδώ περνάω καλά. Καλό location, καλοκαιρινή διάθεση, συμπαθητικό φαγητό και πολύ φιλικές τιμές. Εδώ όμως δεν βάζεις το φαγητό στο μικροσκόπιο. Το περιβόητο παϊδάκι είναι νόστιμο, αλλά απίθανα λιπαρό, τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι πλημμυρισμένα στο λάδι, το τζατζίκι είναι ήπιο. Όμως τα μπιφτεκάκια μοσχοβολούν δυόσμο, το ψαρονέφρι είναι ζουμερό, η σαλάτα φρεσκοκομμένη και οι πατάτες κομμένες στο χέρι και πεντανόστιμες. Το σέρβις είναι γρήγορο και πολύ εξυπηρετικό κι η όλη ατμόσφαιρα απόλυτα καλοκαιρινή κι ευχάριστη.

Περισσότερες πληροφορίες

Στέκι του Ηλία (το)

Θεσσαλονίκης 7, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στέκι του Ηλία (το)

Επταχάλκου 5, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"