Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο; Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων.

Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο;

Κρίθαμος - εικόνα 1

Χαίρομαι όταν βλέπω να ανοίγουν εστιατόρια όπως ο «Κρίθαμος». Το έχω γράψει επανειλημμένως: η Αθήνα χρειάζεται περισσότερα καθημερινά, τίμια εστιατόρια που δεν προσποιούνται τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι και δεν φιλοδοξούν τίποτα περισσότερο από το να προσφέρουν καλοφτιαγμένο φαγητό σε ένα περιποιημένο περιβάλλον.

Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων. Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, επιστρέφοντας από Αμερική, ανέλαβε για κάποια χρόνια τα «Spuntino» και τώρα ήρθε η ώρα ν' ανοίξει το δικό του εστιατόριο, με κουζίνα σαφώς επηρεασμένη από τον τόπο καταγωγής του, την Κάρπαθο. Το «Κρίθαμος» πατάει αισθητικά στο δοκιμασμένο πρότυπο της μοντέρνας ταβέρνας, φλερτάροντας όμως με την άνεση και το σέρβις ενός εστιατορίου. Το περιβάλλον είναι κομψό, νεο-παραδοσιακό, στους τόνους του γκρι και του μπεζ. Η κουζίνα είναι ελληνική, με ορισμένες «διεθνείς» προσθήκες τύπου ραβιόλια με σπανάκι, ανθότυρο και κρέμα ταρτούφο ή T-bone με σος bbq αλλά και καρπαθιώτικες πινελιές, όπως τα πληθωρικά και νόστιμα στριφτούρια (ζυμαρικό) με απάκι και ξερό ανθότυρο ή οι νόστιμες «κοπέλες Καρπάθου» (χορτοπιτάκια). Ό,τι δοκίμασα ήταν μια χαρά. Ξεχώρισα το μοσχαρίσιο συκώτι με κύμινο και πορτοκάλι, το νοστιμότατο αρνάκι, ενώ γευστικά και καλοφτιαγμένα ήταν και τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας.

Στα συν του «Κρίθαμου» το ιδιαίτερα περιποιητικό σέρβις και η λίστα κρασιών, που προσφέρει αρκετές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

\

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"