'The Twenty One Restaurant & Bar', νέο κεφάλαιο στην Κηφισιά

Επανασχεδιασμένο και ριζικά ανανεωμένο το δημοφιλές σποτ των Βορείων Προαστίων επενδύει ακόμη περισσότερο στην αισθητική και τη γεύση.

Το The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά

Ήταν η αγάπη για τη σωστή αισθητική και η λατρεία για το καλό φαγητό, οι κινητήριες δυνάμεις που ώθησαν τους Αλέξανδρο και Φίλιππο Βαρβέρη μαζί με τον Γρηγόρη και τη Μαριάννα Ψάλτη να δημιουργήσουν το 'The Twenty One Restaurant & Bar'. Δίχως να το γνωρίζουν, έφτιαχναν τότε εκείνο ακριβώς το σημείο που θα εξελισσόταν σε σημείο συνάντησης -αλλά και αναφοράς, πια- για τα βόρεια προάστια των Αθηνών.

Έκτοτε, δε δείχνουν στιγμή να εφησυχάζουν και πια εντάσσουν το μπαρ-εστιατόριο σε ένα συνολικότερο project που περιλαμβάνει και το  πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο 'The Twenty One', το οποίο άλλωστε το (συ)στεγάζει. 

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 10

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 17

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 5

Το interior design λοιπόν έχει την υπογραφή του Στάμου Χονδροδήμου (IDLaboratorium) και ακολουθεί τη γραμμή της σύγχρονης πολυτέλειας με διακριτικές αναφορές σε διάφορα στυλ, τα έπιπλα και ο εξοπλισμός είναι κατά κύριο λόγο από τη Moda Bagno-Interni και τον φωτισμό ανέλαβε η Αλεξάνδρα Μπογδάνου.

Πηγή έμπνευσης η χλωρίδα τόσο της περιοχής όσο και του ίδιου του υπέροχου κήπου, ο οποίος ήρθε πιο κοντά στον εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, ενώ ο υφιστάμενος ημιυπαίθριος χώρος του αποτέλεσε το έναυσμα της ιδέας των greenhouses.

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 7

Εξίσου σημαντικό σημείο αναφοράς οι εκλεκτικιστικές κατοικίες της Κηφισιάς από τα χρόνια της Belle Epoque που ενέπνευσαν τόσο την αναδιαμόρφωση του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού χώρου, με τα σε στυλ Art Nouveau στοιχεία να δίνουν τον τόνο. 

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 3

Ιδιαίτερα μάρμαρα και ψηφίδες, φίνες ταπετσαρίες, βελούδινα υφάσματα, σοφιστικέ χρωματικοί τόνοι αλλά και μοντέρνα έργα τέχνης ενισχύουν αυτή την έκφραση καλαισθησίας και κοσμοπολιτισμού - στο τελευταίο βοηθά και το εκλεκτό crowd. Bonus -να κάτι που δεν περίμενες- μια από τις ομορφότερες τουαλέτες στην Αθήνα.

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 14

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 18

Στα της κουζίνας πεπραγμένα, ο επί σειρά ετών σεφ Νίκος Δήμητρας δείχνει να περνά περίοδο φόρμας, πατώντας σταθερά σε μια μεσογειακή βάση με ασιατικά twists και πολύ καλή πρώτη ύλη. Αρχή με σπιρτόζικο λαβράκι σεβίτσε tostada και ζουμερές γαρίδες σχάρας με αβοκάντο και σάλτσα μάνγκο.

Διαβάστε Επίσης

Συνέχεια με φροντισμένο ριζότο με παλαιωμένη παρμεζάνα και κορύφωση με μια άψογη ταλιάτα Black Angus. Υπόσχεση άμεσης επιστροφής για το περίφημο 'The Twenty One Burger' που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω.

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 1

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 21

The Twenty One Restaurant & Bar στην Κηφισιά 13

Έξτρα πόντοι για το εξαιρετικό σέρβις και την πληθωρική wine list, όπως επίσης και για την πολύ καλή δουλειά που συμβαίνει στο μπαρ. 
 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Twenty One Restaurant

(ξεν. «Τwenty Οne») Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"