Η κορυφαία pastry chef Marie Simon στο 'Ark'

Μία βραδιά που αναβιώνει την αστική αθηναϊκή κουζίνα με μια πνοή γαλλικής εκλεπτυσμένης γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής.

Η κορυφαία pastry chef Marie Simon στο 'Ark'

Ο executive chef Γιάννης Μπαξεβάνης και η ομάδα του υποδέχονται στο 'Ark' την παγκοσμίως βραβευμένη σεφ ζαχαροπλαστικής Marie Simon, την Πέμπτη 4 Απριλίου.

Οι επισκέπτες του εστιατορίου θα απολαύσουν ένα μοναδικό μενού που αναβιώνει την αστική αθηναϊκή κουζίνα με μια πνοή γαλλικής εκλεπτυσμένης γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής. Κάθε μπουκιά θα αποτελέσει ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, ξυπνώντας μνήμες και ανακαλύπτοντας νέες αισθήσεις.

Η κορυφαία pastry chef Marie Simon στο 'Ark' 1

Η Marie Simon, μία αλχημιστής της ζαχαροπλαστικής, θα παρουσιάσει τις δημιουργίες της σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι. Βραβευμένη με τον τίτλο της "παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών" (Mondial Des Arts Sucrés, 2018) υπό την καθοδήγηση του Lilian Bonnefoi  και του Thierry Bamas, βρίσκεται σήμερα στην κορυφή της δικής της εταιρείας, μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στη ζαχαροπλαστική για επαγγελματίες και ιδιώτες, αλλά και ως ζαχαροπλάστης στο βραβευμένο με δύο Michelin εστιατόριο 'L' Amaryllis', στο Σεν Ρεμί.

Η κορυφαία pastry chef Marie Simon στο 'Ark' 2

Οι γεύσεις του event θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αθηναϊκή σαλάτα με μπαρμπούνι, κοτόπουλο μιλανέζα ψημένο σε κρασί με πιλάφι σαφράν, τουρνεντό Rossini, φιλέτο μόσχου με τρούφα και φουά γκρα.


Info

Για κρατήσεις: 210 8948882
ark-glyfada.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"