"Iama": Φρέσκια μεζεδοκατάσταση στο Παλαιό Φάληρο

Η νέα πρόταση του Ομίλου Βουλγαράκη είναι ένα μοντέρνας αντίληψης μεζεδοπωλείο με μικρά και μεγαλύτερα πιάτα που παντρεύουν το κλασικό με το σύγχρονο και αξιόλογες επιδόσεις ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

Iama1

Φαίνεται πως το Φάληρο εξελίσσεται σε επικράτεια του Ομίλου Βουλγαράκη, καθώς η γκάμα των εστιατορίων του στην περιοχή είναι μεγάλη και καλύπτει ποικίλα γευστικά γούστα. Το πιο καινούργιο τους είναι αυτό το σύγχρονης αντίληψης μεζεδοπωλείο, που παρότι έχει δεν έχει δυό βδομάδες λειτουργίας στην πιάτσα της Μεγάλου Αλεξάνδρου, γεμίζει ακόμα κι ένα δύσκολο βράδυ καθημερινής που απεργίες ταλαιπωρούν την πόλη. Η ατμόσφαιρα στον γωνιακό χώρο, που περιβάλλεται παντού από ανοιγόμενες τζαμαρίες, είναι ιδιαίτερα λιτή με απαλά χρώματα, ξύλο επιμελώς ατημέλητο, μίνιμαλ γυάλινα φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη να χαρίζουν ζεστασιά αλλά και σκούρα τραπέζια σαν τσαχπίνικη αντίθεση. 

iama2

Ο κατάλογος είναι, όπως θα περίμενε κανείς, πληθωρικός, και μου αρέσει που ο σεφ Τάσος Κεφαλάς δεν φοβήθηκε να βγει και εκτός πεπατημένης, ενθέτοντας μοντέρνες πινελιές πλάι στα κλασικά και αγαπημένα. Περιποιείται λοιπόν τον αφράτο ταραμά του με σταγόνες καπνιστού ελαιολάδου και τρίμμα αυγοτάραχου, στολίζει την μπρουσκέτα προζυμένιου ψωμιού με κομματάκια ροφού και πλούσια αθηναϊκή σαλάτα, βάζει ακόμα στο παιχνίδι της αρχής φέτες μοσχαρίσιας σπαλομίτας σε στιλ νουά, με αγγουράκι τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας που χρειάζεται όμως να μειωθεί σε ποσότητα γιατί το συγκεκριμένο τυρί έχει πολύ έντονο χαρακτήρα.

iama3

Σας προτείνω ακόμα τη ρεβυθάδα-σκέτο λουκούμι με μελωμένα ρεβύθια, καπνιστά αρώματα από σύγκλινο και ωραίες οξύτητες πορτοκαλιού, όπως και το μαντί με τον αρωματικό κιμά να προβάλλει ευδιάκριτα τις χάρες του μέσα από το χειροποίητο ποντιακό ζυμαρικό που ψήνεται στον ξυλόφουρνο του εστιατορίου.  Δεν είναι το μόνο, καθώς εκεί φουρνίζουν το δικό τους χειροποίητο ψωμί, το πεϊνιρλί με τη διάσημη συνταγή του "Μπάρμπα Λάζαρου", που επίσης ανήκει στον όμιλο, και αρκετά ακόμα πιάτα σαν το γιουβέτσι με χοιρινά μάγουλα και κρέμα από μανούρι. Αν προχωρήσετε ακόμα πιο βαθιά στα κυρίως, αξίζει να δοκιμάσετε το χουνκιάρ μπεγεντί για το τρυφερό του κρέας και την λιτά ατόφια καπνιστή μελιτζάνα που το συνοδεύει, όπως και το κρασάτο κοκοράκι με χειροποίητο χοντρό μακαρόνι που κουβαλά μαζί του τη ζεστασιά αλλά και τη νοστιμιά του κυριακάτικου τραπεζιού. 

iama4

Για το τέλος, η κλασική πορτοκαλόπιτα είναι συμπαθητική, υπάρχει όμως και αλλιώτικος μπακλαβάς σε εκδοχή semifreddo που δυστυχώς στην περίπτωση μου δεν είχε παγώσει όσο έπρεπε. Η λίστα κρασιών, με μια γερή ποικιλία σε εμφιαλωμένα αποστάγματα αλλά και καλοδιαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, φανερώνει τη γενικότερη φροντίδα που επιφυλάσσει το μαγαζί για τους επισκέπτες του. 

Περισσότερες πληροφορίες

Iama

Αγίου Αλεξάνδρου 30 & Αφροδίτης, Παλαιό Φάληρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"