'Pappu', μια σχεδόν speakeasy γαστροταβέρνα στο Περιστέρι

Μία νέα προσθήκη εμπλουτίζει τη γευστική χάρτα των δυτικών προαστίων.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι

Το 'Pappu Athens' κρατά αποστάσεις από τη δημοφιλέστερη πιάτσα του Περιστερίου, σχεδόν κρυμμένο σε στενάκια των δυτικών αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν εμποδίζει κάποιον να το ανακαλύψει. Και είναι δεδομένο πως το ολοκαίνουριο σποτ που συστήνεται ως γαστροταβέρνα και άνοιξε λίγες μόλις ημέρες πριν (πιο συγκεκριμένα στις 13/02), θα αναζητηθεί εκτενώς, προτού απασχολήσει. 

Αποτέλεσμα της συνεργασίας και της φιλίας τριών ατόμων που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα της εστίασης δρώμενα της Μυκόνου, βαπτίζεται από τον παππού του ενός (παρότι τονίζεται ως 'πάππου'), ο οποίος ήταν και εκείνος που διαμόρφωσε το οίκημα που το φιλοξενεί. Industrial και μίνιμαλ χώρος με γήινη απλότητα, πάλαι ποτέ χώρος γραφείων, άνετος και άμεσος.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 4

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 1

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 5

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 3

Στην κουζίνα του 'Pappu Athens', οι σεφ Φώτης Μιχόπουλος (με θητεία μεταξύ άλλων στο αξιόλογο σούσι σποτ 'Shizen Rituals' της Λουίζης Ριανκούρ, το 'Reeza' του ξενοδοχείου 'Rocabella' στη Μύκονο και πέρασμα από το περίφημο 'Fat Duck') και Θωμάς Μάτσας (με προϋπηρεσία σε 'Alemagou', στη Μύκονο και 'Le Sapin', στην Αράχωβα) παρουσιάζουν μια ελληνόστροφη κουζίνα με επιρροές από τη Μεσόγειο αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτή - βλέπε Ασία και Περού.

Το εστιατόριο Pappu Athens στο Περιστέρι 8

Προτάσεις όπως η πολίτικη με λάχανο σε ζύμωση, φουντούκι και χαρουπόμελο, το συκώτι με κρέμα στιφάδο, το παναρισμένο ψάρι με πάνκο, μαγιονέζα εσπεριδοειδών και τρούφα και η προβατίνα με καμμένα μυρωδικά μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pappu Athens

Μεσολογγίου 100, Περιστέρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"