Το "Ox Chop House" ξεδιπλώνει τη νοστιμιά της (κρεατοφαγικής) απλότητας

Το εστιατόριο που πρόσφατα άνοιξε τις πόρτες του στη σκιά του πρώην Hilton, επαναπροσδιορίζει την ελληνική ταβέρνα και προσφέρεται για τις μετα-θεατρικές μας περιηγήσεις στην πόλη.

OX Chop house

Τα καλογραμμένα σενάρια αυστηρά για καρνιβόρους στον αθηναϊκό γευστικό χάρτη εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες γραμμές που αποκαλύπτουν γαστρονομικές εξτραβαγκάντσες ή απλούστερες, πιο γνώριμες μαγειρικές ιστορίες. Το "Ox Chop House”, που πριν μερικούς μόνο μήνες έκανε πρεμιέρα, ανήκει σε μια ενδιάμεση κατηγορία αφού ουσιαστικά είναι ένα ωραίο value for money μιξάζ steakhouse και ψησταριάς. Στα συν το ότι ανοίγει και μεσημέρι για μια ανάπαυλα ή επαγγελματικές συναντήσεις, τα κρέατα που φτάνουν στο τραπέζι είναι ελληνικά ενώ είναι εξαίρετη επιλογή για μετά το θέατρο ή το σινεμά αφού είναι στην καρδιά της πόλης.

OX Chop House

OX Chop House

Ο χώρος, σε γήινους τόνους, αποπνέει διακριτική αίσθηση κομψότητας ενώ στην ανοιχτή κουζίνα με τον ξυλόφουρνο, την custom-made parilla και τις ανοιχτές φωτιές τα ηνία κρατά ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου, που συστήνει την οικεία κρεοφαγία με ραφινάτες παραλλαγές σε ένα στιβαρό concept.

OX Chop House

OX Chop House

Στον πρόλογο ξεχωρίζουν αλείμματα όπως η δροσερή μαϊντανοσαλάτα, το πρόβειο τζατζίκι με fermented αγγούρι, η πικάντικη τυροκαυτερή για ωραίες βούτες της ροδίτικης λαδόπιτας και το μοσχαρίσιο ταρτάρ, με τους θρακιώτικους τζιγεροσαρμάδες, τα ρουμελιώτικα φρυγαδέλια, τους ζουμερούς, ωραία τηγανισμένους πασά κεφτέδες, το κοκορέτσι και ωραία ψημένα κοντοσούβλια να ακολουθούν με νοστιμότατα παϊδάκια προβάτου. Κάπως έτσι είναι το τσιμπούσι το σωστό! Από τη γοητεία της φλόγας όμως δεν ξεφεύγουν πληθωρικές κοπές όπως η χοιρινή μπριζολοπανσέτα και η T-bone μοσχίδας. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τη διάσημη βουτυρομακαρονάδα τους. Απλή, με νοστιμιά μεγαλειώδη. Το μενού σιγοντάρει η φροντισμένη κάβα με 100 και πλέον ετικέτες που επιλέγει ο wine expert Γιάννης Μακρής ενώ το φινάλε γράφουν εκμέκ κανταΐφι και μια σοκολατένια μους. 

Περισσότερες πληροφορίες

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"