Ο Φεβρουάριος στο "Thomas 1971 Tavern" είναι μια ωδή στο τσίπουρο

Το εθνικό απόσταγμα μπαίνει στο μικροσκόπιο για όλο τον μήνα στο γευστικό σποτ του Κουκακίου.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο

Από τον περασμένο Απρίλιο, το  "Thomas 1971 Tavern" στο Κουκάκι υπηρετεί την παραδοσιακή έκφανση της εθνικής μας κουζίνας με σωστό τρόπο και δημιουργική ματιά. Μαγαζί-γωνία εκεί όπου η Δημητρακοπούλου σμίγει με το μικρό πέρασμα που την ενώνει με την Βεϊκού, στη σκιά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττα και σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γειτονιάς, σερβίρει σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πιάτα που ενεργοποιούν το γευστικό μνημονικό των Ελλήνων επισκεπτών αλλά και δημιουργούν τέτοιο σε όσους προέρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη.

Ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου, στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου στο βραβευμένο "Sense" του "Athens Was", είναι εκείνος που επιμελείται το μενού και ο Δημήτρης Παναγιώτου αυτός που το εκτελεί εντός της ανοιχτής κουζίνας, υπηρετώντας πάντοτε τις προσταγές της καλής πρώτης ύλης και της εποχικότητας. Στο "Thomas 1971 Tavern" όμως δεν περιορίζονται εκεί και για όλο τον μήνα που διανύουμε προσφέρουν μία ακόμη εμπειρία.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 3

Για το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου λοιπόν, μικρές και μεγάλες οινοποιίες, με καταγεγραμμένη την αγάπη τους στο τσίπουρο, θα "μυήσουν" τον επισκέπτη στα μυστικά της κάθε ετικέτας του εθνικού αποστάγματος. Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα του Φεβρουαρίου (6-11, 13-18 και 20-25) θα υπάρχει αποκλειστικά ένας οινοποιός, του οποίου τα τσίπουρα -από τις ποικιλίες που παράγει- θα προσφέρονται.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο 1

Η κουζίνα του "Thomas1971Tavern" θα ετοιμάζει συγκεκριμένους μεζέδες για κάθε ποικιλία τσίπουρου. Θα σερβίρονται τρία διαφορετικά ποτήρια, με το τελευταίο να περιλαμβάνει τις περίφημες παλαιωμένες εκδοχές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Thomas 1971

Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"