"Sense": Ρεβεγιόν με θέα

Το βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόριο είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση για τη δημιουργική αντίληψη της ελληνικής κουζίνας, που αποτυπώνεται με την έμπειρη ματιά του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, και την άφταστη θέα του.

Sense

Aπό την κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was" , με την Ακρόπολη σε κοντινό πλάνο, το "Sense" είναι εστιατόριο προορισμός για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, την εντυπωσιακή του θέα που απλώνεται μπροστά σου μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες και φυσικά τη βραβευμένη και προσωπική ελληνική κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που ξεδιπλώνεται αποκλειστικά σε μενού γευσιγνωσίας.

Sense

Ο σεφ πατά σε συνταγές από όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντάς τες με δημιουργική ματιά. Στο μενού της παραμονής των Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν ραφιναρισμένα πιάτα όπως το "ταρτάρ και χαβιάρι"  με σφολιάτα και καπνιστή κρέμα απο μεδούλι, το "ραβιόλι πεσκανδρίτσα", με χτένια, ελαφριά σάλτσα μπουρδέτο και άρωμα νερατζιάς και "πάπια²", με τερίνα ψητού πράσου, αφρός ρεβυθιού και σάλτσα με μούρα και μαύρη τρούφα ενώ στο μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς ξεχωριζουν πιάτα όπως το "καλκάνι και γαρίδα" με ελαφριά κακαβιά με αυγά αχινού, κρέμα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, κράκερ ρυζιού με πούδρα κάπαρης και το "μοσχάρι και καραβίδα", με λαχανίδα στα κάρβουνα, μανιτάρια, πιπεριά σε ζύμωση και σάλτσα με λεμονοθύμαρο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"