"Villa Grigio": Η (γιορτινή) κουλτούρα του απεριτίφ

Villa Grigio © Γιώργος Βουρσούκης

Το αγαπημένο spot στο Παλαιό Φάληρο τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το Negroni και φημίζεται γι’ αυτό. Φορώντας λοιπόν τα γιορτινά του, συνεχίζει να τιμά το δημοφιλέστερο ίσως απεριτίφ όλων των εποχών, σερβίροντάς το στην κλασική εκδοχή του, αλλά και σε τρεις ακόμα παραλλαγές.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Η λίστα των κοκτέιλ έχει ενδιαφέρουσες εορταστικές προσθήκες, όπως το Red Temptation με τζιν, χειροποίητο βερμούτ και κράνμπερις, που θα σας φέρουν πιο κοντά στην μπάρα, ενώ θα βρείτε και μια σύντομη οινική λίστα με 35 αξιόλογες προτάσεις, 15 από τις οποίες σερβίρονται και στο ποτήρι.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Το bar food στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με pinsa με τρούφα, πεκορίνο, ρόκα και παρμεζάνα, σαλάτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα, tacos με ραγού από μοσχάρι, κρέμα αβοκάντο και κρέμα κατσικίσιου τυριού, πεντανόστιμο vegan hot dog, καθώς και gluten free προτάσεις. Τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα σερβίρεται brunch, ενώ το απόγευμα θα σας περιμένουν ξεχωριστές γιορτινές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Villa Grigio
© Γιώργος Βουρσούκης

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, 2109812080, villagrigio46.gr, Villa Grigio 46, villagrigio46

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"