Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.

​​To ιταλικό εστιατόριο Lolita's στο Ψυχικό

Ξέρεις, το "Lolita's" ανήκει σε εκείνη ακριβώς την κατηγορία των νέων αφίξεων στην πόλη, που αρκεί και μόνο το ιντριγκαδόρικο όνομα για να τραβήξει την προσοχή. Πόσο μάλλον όταν ακολουθεί το κόνσεπτ και ο χώρος του ιταλικού μπαρ-ρεστοράν που εμφανίστηκε πριν από έναν μήνα και κάτι ψιλά στην αυλή της Λ. Κηφισίας και στα σύνορα του Νέου Ψυχικού με το Χαλάνδρι.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 1

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 13

Εσωτερικό κατακόκκινο με ιταλιάνικες αναφορές και κλασάτες λεπτομέρειες που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, έχει fun άποψη αλλά παράλληλα και μία high end essence: Πέρα από την κεντρική σάλα με τη σε διαρκή κίνηση ανοιχτή κουζίνα και το εντυπωσιακό μπαρ, υπάρχει ακόμη ο prive χώρος του πρώτου ορόφου αλλά και το club-resto φιλοσοφίας σποτ στο υπόγειο (προσεχώς θα ξεκινήσουν εκεί και τα lives, κάθε Παρασκευή και Σάββατο).

Και τι τρώμε;

Αφού εγκλιματιστείς και το βλέμμα σου συναντηθεί με εκείνα του mix & match 30+ crowd, θα μπεις σε μία πρωτευούσης σημασίας διεργασία που δεν είναι άλλη από την επιλογή του φαγητού. Πριν από οτιδήποτε άλλο, να γνωρίζεις πως υπάρχει μία απρόσμενα θελκτική value for money φιλοσοφία, με προσεγμένα πιάτα -σε κάθε κατηγορία. 

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 9

Οι αφοί Σταμούδη (ο Δημήτρης στα αλμυρά και ο Θανάσης στα γλυκά) έχουν κάνει μία αξιοπρόσεκτη δουλειά, με την chef de cuisine Κατερίνα Τζεμανάκη και την ομάδα της κουζίνας να εκτελούν με ακρίβεια, σπιρτάδα και νοστιμιά. Γκολ από τα αποδυτήρια το κλασικό combo burrata/ντομάτα, που αποκτά ξεχωριστό βάθος χάρη στα καραμελωμένα κρεμμύδια και την ορθή χρήση βασιλικού και κουκουναριού, πριν το διαδεχθεί το θαυμάσια κρεάτινο μοσχαρίσιο καρπάτσιο, με ενδιαφέρουσες πινελιές τα τσιπς αγκινάρας και την chimichurri mayo.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 4

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 12

Έκπληξη τα αραντσίνι μεταμφιεσμένα σε λαχανοντολμά και παναρισμένα σε μαύρη φοκάτσια, με αφρό αυγολέμονο και ένα αποξηραμένο φύλλο λάχανου να προσθέτει τραγανότητα αλλά και ένα βήμα πίσω από το ριζότο με άγρια μανιτάρια (καλό χύλωμα μεν, δίχως επαρκείς εντάσεις δε). 

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 10

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 11

'Επειτα, εθιστικό cacio e pepe που όμως ίσως λειτουργούσε ακόμη καλύτερα αν αντί για πάκερι επιλεγόταν ένα άλλο, πιο επιδραστικό για την περίσταση, ζυμαρικό. Περίπου όπως θα την έτρωγες σε καλή osteria της Ιταλίας, κοτολέτα alla Milanese, με σούπερ πανάρισμα και βουτυρένια μπουκιά. 

Διαβάστε Επίσης

Πίτσα δεν έφαγα, ώστε να δώσω στον εαυτό μου μία αφορμή για κάποια νέα επίσκεψη προσεχώς. Το φινάλε, όπως και οτιδήποτε άλλο εδώ, είναι πληθωρικό. Και μην πιστέψεις πως θα σε πάω στις ασφαλείς επιλογές (λέγε με κλασικό τιραμισού) αλλά σε κάτι πιο εξεζητημένο, πλην απολαυστικό: Το Red Velvet Cake με κόκκινα φρούτα αρκεί για να χορτάσει 4 άτομα -ίσως και περισσότερα- με ένα βελούδινο frosting κρέμας και μία θαυμάσια σάλτσα από -τι άλλο;-κόκκινα φρούτα. Eccellente που θα έλεγαν και στη γείτονα.

Lolita's ιταλικό εστιατόριο Ψυχικό 2

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Lolita's

Λ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"