Στη 'Μπεμπέκα' για τα νέα της πιάτα

Η απολαυστική νεοταβέρνα του Χαλανδρίου προσθέτει κάποιες έξτρα αφορμές νοστιμιάς για να την επισκεφθείς.

Μπεμπέκα

Για περισσότερα από 10 χρόνια, η 'Μπεμπέκα' καταλαμβάνει μία από τις πιο χαρακτηριστικές όσο και όμορφες μονοκατοικίες του Χαλανδρίου και υπηρετεί μία ελληνική κουζίνα που πατά τόσο στο πεδίο της παράδοσης όσο και σε εκείνο του μοντέρνου. 

Το παλιό σπίτι στολίζεται με ωραίες λεπτομέρειες, έχει μωσαϊκά στο πάτωμα και χωρίζεται σε δωματιάκια που δημιουργούν γωνιές με άρωμα νοσταλγίας και αθωότητας. Μεζέδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, κρεατικά στη σχάρα και μαγειρευτά συνθέτουν ένα περιεκτικό μενού ενώ τα τραπεζάκια έξω στη λουλουδιασμένη αυλή με την πορτοκαλιά, όταν ο καιρός το επιτρέπει, είναι από μόνα τους αφορμές για να βρεθείς μέχρι τον αριθμό 16 της Διονύσου.

Οι γευστικές αναζητήσεις της 'Μπεμπέκας' όμως δε σταματούν ποτέ και έτσι εμπλουτίζει τη γκάμα της με καινούρια πιάτα. Ακριβώς τέτοια είναι τα κοκκινιστά σαλιγκάρια, τα αρνίσια γλυκάδια λαδορίγανη, το λεμονάτο κουνέλι και οι κουνουπιδοκεφτέδες.

Σπεύσατε.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"