Σε ένα σουβλατζίδικο των Εξαρχείων υπάρχει ένα σχεδόν μυστικό κελάρι με σπουδαία κρασιά

Αλήθεια, ήξερες ποτέ τι δουλειά μπορεί να έχει ένας 'Πρίγκιπας' στα Εξάρχεια και σε ένα 'Καταγώγι';

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας

Προφανώς και γνωρίζεις τον 'Πρίγκιπα', ένα από τα πιο δυνατά assets της Αθήνας όταν η κουβέντα πηγαίνει στα σουβλάκια με ονομασία προέλευσης αλλά και στις βορειοελλαδίτικες γευστικές αναφορές. 

Στο μενού του, παλιά και νέα γευστικά φαβορί, με κρέατα από μικρές ελληνικές φάρμες (συκώτι μοσχαρίσιο, βουβάλι, μαύρος χοίρος και προβατίνα, όλα σε καλαμάκι, μπιφτέκι βουβαλιού και προβατίνας, τα best sellers κεμπαπάκια Φλώρινας αλλά και επιλογές από το νερό όπως το χέλι ή η πέστροφα) έχουν καταστήσει το γευστικό σποτ σημείο αναφοράς.

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας 1

Όμως ο 'Πρίγκιπας' δεν περιορίζεται εκεί. Αγαπά πολύ το κρασί και επενδύει διαρκώς στην οινική του εξέλιξη. Η πρόσφατη ανανέωση του χώρου του έφερε μαζί της και το 'Καταγώγι', ένα εξαιρετικά καλοφτιαγμένο κελάρι, όπου αποθηκεύεται μία μεγάλη ποικιλία φυσικών κρασιών από οινοπαραγωγούς, οι οποίοι καλλιεργούν τα δικά τους σταφύλια με βιολογικές και βιοδυναμικές μεθόδους και τα οινοποιούν με αντίστοιχο τρόπο. 

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας 4

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας 6

Αυτή τη στιγμή στον 'Πρίγκιπα' σου σερβίρουν περίπου 50 ετικέτες ελληνικών κρασιών, με το κελάρι του να διαθέτει και ένα μεγάλο τραπέζι για ειδικές περιστάσεις και πολυπληθείς παρέες.

Το κελάρι κρασιών Καταγώγι στο σουβλατζίδικο Πρίγκιπας 5

Info: Χαριλάου Τρικούπη 23, Εξάρχεια, τηλ. 211 4050070

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πρίγκιπας

Χαρ. Τρικούπη 23, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"