ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ κρασιού

Wine pairings, παρουσιάσεις και δοκιμές σε αγαπημένα σποτ της πόλης, λίγο πριν το σημαντικό φεστιβάλ κρασιού στη Σοφοκλέους.

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA φεστιβάλ natural wines στη Σοφοκλέους

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, το πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους) μεταμορφώνεται σε μια πολύχρωμη γιορτή του κρασιού, με απόλυτο focus στις φυσικές οινοποιήσεις. Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά έρχεται στην πρωτεύουσα.

'Εκθεση κρασιού ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023 2

Θα φροντίσει όμως να μην περιοριστεί χρονικά και γεωγραφικά, γι' αυτό και προσαρμόζει στο ευρύτερο πλαίσιό της τις Παράλληλες Δράσεις της έκθεσης. Έτσι, το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA θα βρεθεί σε αγαπημένα εστιατόρια και στέκια της πόλης με ειδικά διαμορφωμένα μενού για wine pairing και οινοπαρουσιάσεις από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, δίνοντας μια μικρή γεύση για όλα όσα θα ακολουθήσουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

  • Τετάρτη 1/11: "Γκαστόνε", Wine Pairing με την Χλόη Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα)
  • Τετάρτη 1/11: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", Wine Pairing με το Κτήμα Μαρκόγιαννη (Ηλεία) & Κτήμα Νικολού (Αττική)
  • Πέμπτη 2/11: "Το Ρίνι", Wine Presentation με το Μικροοινοποιείο Θαλασσινός (Κρήτη)
  • Πέμπτη 2/11: "Kick", Wine Pairing με το Κτήμα Πατιστή (Αργαλαστή)
  • Παρασκευή 3/11: "ΛΣ", Wine Presentation με το Κτήμα Voï [βοή] (Ραψάνη)
  • Παρασκευή 3/11: "L' Avventura", Wine Presentation με το Κτήμα Οινογένεσις (Δράμα)
  • Σάββατο 4/11: "Metaphor", Wine Presentation με το Κτήμα Καρίμαλη (Ικαρία)
  • Τρίτη 31/10 έως Σάββατο 4/11: "Φάμπρικα του Ευφρόσυνου", Wine Pairing με το Κτήμα Μπαλατσούρα
  • Τρίτη 31/10 έως Σάββατο 4/11: "Έπρεπε", Wine Pairing με το κτήμα The Knack Project (Αττική)
  • Κυριακή 5/11 έως Σάββατο 11/11: "Zampano", Wine Pairing με το Κτήμα Γεώργα (Αττική)

+ Παγωτό με κρασί σε ένα από τα πιο δημοφιλή ice cream spots της Αθήνας

Έχεις δοκιμάσει παγωτό με κρασί; Στο αγαπημένο 'Maraboo' θα βρεις από τη Δευτέρα 30/10 έως και το Σάββατο 4/11, 2 διαφορετικά παγωτά εμπνευσμένα από τον κόσμο του κρασιού από το Κτήμα Τσιμπίδη (Μονεμβασιά) και την Χλόη Χατζηβαρύτη (Γουμένισσα). 


Info

Online προπώληση: €15 / Περιορισμένα εισιτήρια στην είσοδο: €17 / Άνεργοι, ΑΜΕΑ €7,50

Στην τιμή του εισιτηρίου συμπεριλαμβάνεται γυάλινο ποτήρι δοκιμής της κορυφαίας εταιρείας Rona. Επιστρέφοντάς το κατά την έξοδο, ο επισκέπτης λαμβάνει πίσω €2. 

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Μια διοργάνωση των Τανίνη Αγάπη Μου και Oenosophy

Περισσότερες πληροφορίες στο fysikafysika.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Η)

Αν. Ζίννη 34 & Ανδρούτσου 27, Κουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

Γκαστόνε

Πραξιτέλους 43 & Αγ. Μάρκου, Κέντρο
  • Εστιατόρια

Λινού Σουμπάσης & Σία

Μελανθίου 2, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Έπρεπε Bar

Αγίας Ζώνης 1 και Μηθύμνης, Κυψέλη
  • Bars

Ρίνι (To)

Ρεθύμνου 8, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"