Κυριακάτικα μεσημέρια και πάλι στον "Βασίλαινα"

Το διαχρονικό εστιατόριο δίνει άλλη γεύση στην πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

​​​​Βασίλαινας, μεσημέρια Κυριακής

Δε χωρά αμφιβολία πως ο "Βασίλαινας" είναι ένα από τα πιο διαχρονικά σημεία συνάντησης για όσους αγαπούν τις ελληνικές γεύσεις, με μία αδιάκοπη πορεία 100+ ετών, γεμάτη σταθερές αξίες, νοστιμιά και μεράκι. 

Από το 1920 και τις γειτονιές του Πειραιά μέχρι το σήμερα και εστιατόριο της οδού Βρασίδα, ο Βασίλαινας υπηρετεί την ελληνική κουζίνα με σεβασμό στη βιωσιμότητα και την παράδοση αλλά με βλέμμα ανοιχτό προς την καινοτομία. Στο τιμόνι της κουζίνας του εστιατορίου βρίσκεται ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Γαρνέλης.

Ήδη από την περασμένη Κυριακή, ο "Βασίλαινας" επιστρέφει στη σκιά του πάλαι ποτέ 'Χίλτον' για τα γνωστά μεσημεριανά του γευστικά sessions (13.00-17.00), προσφέροντας μία ιδιαίτερη προοπτική για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας. 

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Η θάλασσα εδώ φυσικά πρωταγωνιστεί, με την περίφημη ταραμοσαλάτα, τον μπακαλιάρο σε κρούστα, τα μπαρμπούνια σαβόρο, το ταρτάρ τόνου, την αχινοσαλάτα, το λαβράκι καρπάτσιο, το ψητό καλαμάρι με σουτζούκι Δράμας, το γιουβετσάκι γαρίδας και τα φρέσκα ψάρια να είναι μερικές μόνο από τις top επιλογές, την ίδια στιγμή που πλαισιώνονται με προτάσεις σαν το ταρτάρ μόσχου, το αρνί picanha με μελιτζάνα, πλιγούρι, harissa, σάλτσα σταφίδας και λεμόνι, το κόντρα φιλέτο και το αβγό με πατάτα Νάξου, τρούφα και απάκι Κρήτης που ικανοποιούν τους επισκέπτες οι οποίοι κινούνται πιο πολύ στη στεριά.

Κυριακάτικα μεσημέρια στον

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"