Καλοκαίρι αλά ιταλικά στο "Figo Pasta Bar"

Το all day στέκι όσων εκτιμούν τη φινέτσα και την comfort νοστιμιά της κουζίνας της Μπότας μάς υποδέχεται και τους θερινούς μήνες με διάθεση χαλαρή και απολαυστικές προτάσεις.

Figo Pasta bar

Η "παντός καιρού" ιταλική κουζίνα και το κομψό περιβάλλον είναι τα δυνατά χαρτιά του "Figo Pasta Bar", που άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι στην κολωνακιώτικη πιάτσα και δικαίως αγαπήθηκε από τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο. Η μεσογειακή γοητεία των συνταγών με ιταλικό προφίλ κουμπώνει άψογα και στις θερινές μας εξόδους ενώ, αφού λειτουργεί στην οικεία λογική του all day, προσφέρει αρκετούς λόγους επίσκεψης και στο ξεκίνημα της μέρας για απολαυστικά χαρμάνια καφέ, panini και, λίγο αργότερα, για τις πλούσιες προτάσεις που συνδυάζουν πρωινό και μεσημεριανό γεύμα. Δεν θα παραλείψετε να δοκιμάσετε κάποια από τις κλασικές ή πιο δημιουργικές pinsas με την καλοφτιαγμένη χειροποίητη ζύμη, τα επίσης χειροποίητα ζυμαρικά και τις σπεσιαλιτέ που δίνουν το τέμπο αυθεντικής ιταλιάνικης εμπειρίας. Τέλος, το αέρινο τιραμισού, αλλά και η ντελικάτη πανακότα είναι δύο έξοχες επιλογές που θα σας πείσουν ότι υπάρχει πάντα χώρος για επιδόρπιο. Η μπάρα, πιστός συνοδός των πιάτων, παίζει εξίσου ρυθμικά και solo με πρωτότυπα κοκτέιλ ενώ η κάβα, με εκλεκτά κρασιά του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα, είναι ακόμα ένα κομμάτι που ολοκληρώνει το γευστικό παζλ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Figo Pasta-Bar

Ομήρου 13, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"