Για σαρακοστιανούς μεζέδες στο "Mezze Athens"

Το concept του Ομίλου Καστελόριζο στη Μητροπόλεως είναι εξαιρετικό πόστο για εκλεκτούς μεζέδες και την περίοδο της Σαρακοστής.

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 1

Στα σχεδόν δέκα χρόνια λειτουργίας του το μεζεδοπωλείο του ομίλου Καστελόριζο στα νότια έχει εξελιχθεί σε στέκι με τακτικούς θαμώνες. Ήταν λοιπόν ζήτημα χρόνου να δημιουρηθεί το "αδερφάκι" του στο κέντρο, το οποίο λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό στον ιστορικά πιο κοσμοπολίτικο δρόμο της πόλης. 

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως 2

To Mezze Athens στην Μητροπόλεως

Οι ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις όπως και οι σύγχρονες παραλλαγές τους έχουν την τιμητική τους στο νέο αυτό πόστο που φιλοδοξεί να αναβιώσει τα παραδοσιακά αθηναϊκά μεζεδοπωλεία με μοντέρνα ματιά. Το πρωί μοσχοβολά ο τόπος από τα αρωματικά χαρμάνια καφέ αλλά από το μεσημέρι τη σκυτάλη παίρνουν πιάτα που υπογράφει ο σεφ Βασίλης Καφαλούκος, ο οποίος φρόντισε όταν το επισκεφτείτε και την περίοδο της Σαρακοστής να σας δικαιώσει. Το μενού έχει στόφα ξεκάθαρα ελληνική επανασυστήνοντας την ελληνική παράδοση και φιλοξενία με σύγχρονη οπτική. Εδώ θα δοκιμάσετε καβούρι παϊδάκι με λαδολέμονο και lemongrass, θράψαλο χιουνκιάρ με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, μαϊντανό και λάδι τρούφας, χτένια ceviche από την σεβιτσερία τους, καραβίδες αχνιστές, γιουβετσάκι με γαρίδες, καλαμάρι σχάρας με φάβα και χταπόδι σχάρας, ψημένα στην εντέλεια. Αναζητήστε και το μενού με πιάτα ημέρας που ο σεφ δημιουργεί από διαλεχτές πρώτες ύλες που προμηθεύεται από την τοπική αγορά. 

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Athens

Μητροπόλεως 12-14, κέντρο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"