Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα «ρίζωσε» στη Μαβίλη.

Ελιά στη Μαβίλη

Η πρόσφατη άφιξη στη Μαβίλη είναι ένα κομψό εστιατόριο, με μοντέρνα γαστρονομική προσέγγιση, ελληνικό πρόσημο και όνομα εμπνευσμένο από το ιερό δέντρο της Ελλάδας. Σε έναν χώρο φωτεινό, άνετο και μίνιμαλ, με λεπτομέρειες στα χρώματα της ελιάς, ο σεφ Γιώργος Χρονόπουλος προτείνει κλασικά πιάτα ελληνικής κουζίνας αποτυπωμένα με σύγχρονη ματιά.

Στο σύντομο αλλά περιεκτικό μενού εντοπίζουμε προτάσεις όπως καλαμάρι σχάρας με ταραμά και χόρτα, λουκουμάδες τυριών με μαρμελάδα ντομάτας και χταπόδι σχάρας στιφάδο στα ορεκτικά, τα οποία δίνουν πάσα σε κυρίως με εξίσου γνώριμο γευστικό υπόβαθρο όπως γιουβετσάκι θαλασσινών, κουσκούς με κρέμα λαχανικών και ξινομυζήθρα, πετούρα με μοσχαρίσια ουρά και παλαιωμένη γραβιέρα και κοκοράκι με μπάμιες. Θα κλείσετε το γεύμα σας με κορμό σοκολάτας με τζελ πάσιον φρουτ, χαλβά σιμογδαλένιο με κρέμα ταχίνι, κιουνεφέ ή πολίτικο εκμέκ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιά στη Μαβίλη

Δημ. Σούτσου 8 & Τιμολέοντος Βάσσου, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"