"Innamorata" και "Jackie is on Fire": Δύο γευστικοί κόσμοι σε μεσοτοιχία

Ιταλική κουζίνα ή καρνιβορική πληθωρικότητα; Στην Αβάνα, δεν υπάρχει δίλημμα, μόνο επιλογές.

Οι χώροι των εστιατορίων Innamorata και Jackie is on fire στην Αβάνα του Χαλανδρίου

Εκτός από πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα τυγχάνει να ονομάζεται και η ευρύτερη περιοχή ακριβώς πάνω από το ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Κηφισιάς, στο ύψος του Κολεγίου Αθηνών. Για τους μη έχοντες γνώση, πρόκειται για ένα σχεδόν speakeasy κομμάτι της πόλης στο οποίο συνυπάρχουν πιτσιρικάδες, foodies, ζευγάρια, επιχειρηματίες και σινεφίλ. Οι τελευταίοι προέρχονται συνήθως από τον ομώνυμο κινηματογράφο που φρόντισε να 'βαπτίσει' τη γειτονιά του (κάτω) Χαλανδρίου -και όχι Ψυχικού, όπως οι περισσότεροι πιστεύουν- αλλά και να γίνει η πιάτσα δύο σχετικά φρέσκων γευστικών projects -"Innamorata" και "Jackie is on Fire"- που φέρουν την επιμέλεια του σεφ Γιάννη Κοσμαδάκη ("Malconi’s"). 

Στην Αβάνα για τα "Innamorata" και "Jackie Is On Fire"

Αρχικά, εμφανίστηκε περίπου στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου το "Innamorata", που πατά σε στέρεες ιταλικές βάσεις και τοποθετεί στο επίκεντρο του γευστικού του focus την κουζίνα της γείτονος χώρας, που είναι πιθανότατα και η πιο αγαπητή διαχρονικά στην πόλη.

Τραπέζια στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Άποψη του εσωτερικού στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Innamorata στο Χαλάνδρι

Στο "Innamorata" λοιπόν, θα ξεκινήσεις με κάποια αλλαντικά (από coppa και σαλάμια μέχρι μορταδέλα από wagyu) και προσεκτικά διαλεγμένα τυριά, θα συνεχίσεις με κλασικές σαλάτες και antipasti, για να καταλήξεις στο δίπτυχο (φρέσκια) πάστα/ πίτσα. 

Στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν 11 προτάσεις σε κλασικές κυρίως κατευθύνσεις αλλά και ιδιαίτερες επιλογές ανάμεσα σε αυτές όπως για παράδειγμα η vegan μπολονέζ με κινόα ή τα maltagliati all'anatra, με ραγού πάπιας, ενώ στη δεύτερη θα κληθείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 10 σωστά ψημένες πίτσες. Παράλληλα και συμπληρωματικά, υπάρχουν και μερικές προτάσεις κρέας και ψάρι. Στην κουζίνα εδώ βρίσκεις καθημερινά τον Δημήτρη Μαρδάκη ("Zurbaran", "Grecotel"). 

Διαβάστε Επίσης

Λίγο αργότερα, κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, έκανε πρεμιέρα και το "Jackie Is On Fire", το οποίο τοποθετεί την καρνιβορική του δράση σε τρεις άξονες. Το τεξανό μπάρμπεκιου, η parilla και τα σάντουιτς/burgers είναι οι πυλώνες της φιλοσοφία του, με το ποιοτικό κρέας να χωρά σε κάθε έναν από αυτούς. 

Brisket, pulled pork, ribs, κοπές στα κάρβουνα, Black Angus και olive fed, δικά τους λουκάνικα, smashed burgers και σάντουιτς με λαχταριστές παρασκευές είναι μόνο μερικά από όσα συναντά κανείς εδώ. 

Η εξωτερική πρόσοψη στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι

Ο χώρος στο εστιατόριο Jackie is on fire στο Χαλάνδρι


Info

"Innamorata": Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6756733
Καθημερινά από τις 18.00, Σαβ.-Κυρ. από τις 12.00

"Jackie Is On Fire": Λυκούργου 5Β, Χαλάνδρι
Τηλ. 210 6741749
Καθημερινά από τις 17.00, Παρ., Σαβ., Κυρ. από τις 13.00

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Innamorata

Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"