Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

'GB Roof Garden' και 'Tudor Hall' 2023

Τα εμβληματικά ξενοδοχεία "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" δε σταματούν στιγμή να διασχίζουν τις λεωφόρους του fine dining, με την πορεία τους να συνεχίζεται και με τα νέα εποχικά μενού σε "GB Roof Garden" και "Tudor Hall" για αυτόν το χειμώνα.

Ο executive chef των ξενοδοχείων Αστέριος Κουστούδης με την έμπειρη ομάδα του, βαδίζοντας σταθερά και διαχρονικά στο δρόμο της βιωσιμότητας, επιλέγουν τα καλύτερα ελληνικά προϊόντα, προτάσσουν την υψηλού επιπέδου μαγειρική τους τέχνη και μας καθηλώνουν με ευφάνταστα πιάτα, θεϊκές γεύσεις, εικόνες και αρώματα. 

Το fine comfort του "GB Roof Garden"

Στο αγαπημένο αθηναϊκό στέκι, το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο "GB Roof Garden Restaurant", ο ταλαντούχος chef de cuisine Νίκος Λιόκας -με πολυετή θητεία σε δημοφιλή εστιατόρια του Λονδίνου- έχει σχεδιάσει με εξαιρετική μαεστρία ένα συναρπαστικό "fine comfort" μενού με μεσογειακές επιρροές και γνήσιες νοσταλγικές γεύσεις.

> Διάβασε ακόμη: 'Bottega di Rino': Η νόστιμη sprezzatura της οδού Αμερικής

Για την προετοιμασία των πιάτων χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα και φρέσκα υλικά εποχής από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τα οποία φέρουν χαρακτηριστική ένδειξη ή αναφορά του τόπου προέλευσης επάνω στην κάρτα του μενού.

Ανακαλύψτε αυθεντικές γεύσεις με ένταση και βαθιά νοστιμιά με πρωταγωνιστές το καλαμάρι στα κάρβουνα με σάλτσα καπνιστού ταραμά, το ριζότο με ψητή κολοκύθα, λαδοτύρι Ζακύνθου και φουντούκι, την πατάτα Νάξου στη θράκα με βούτυρο νουαζέτ, πουρέ κουνουπίδι με πράσο σε ζύμωση και σάλτσα γραβιέρας Νάξου αλλά και το συγκλονιστικό αρνάκι -σπάλα, παϊδάκι και καρέ- με ψητή πατάτα, μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και γιαούρτι με δυόσμο.

Εξίσου αξιόλογα πιάτα που αποπνέουν διεθνή αέρα είναι η παντζαροσαλάτα με κατσικίσιο τυρί, κύμινο, φαλάφελ και τραγανή κινόα και τα λιγκουίνι με ‘nduja’, σάλτσα από γάρο, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο. Διάφορα είδη ολόφρεσκου προζυμένιου ψωμιού σερβίρονται αχνιστά απευθείας από το φούρνο του νέου αρτοποιείου του ιστορικού ξενοδοχείου. 

Στο "Tudor Hall" για κοσμοπολίτικη ελληνική κουζίνα

Στο ανανεωμένο και πολυτελές εστιατόριο -επίσης βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο- "Tudor Hall", ο διακεκριμένος chef de cuisine Νίκος Λειβαδιάς με αξιόλογη εμπειρία στο fine dining και τη σύγχρονη προσέγγιση και με τη φαντασία του σε πρώτο πλάνο δίνει νέα διάσταση στην ελληνική κουζίνα.

Τα εκλεπτυσμένα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και ασυναγώνιστη γεύση αναδεικνύοντας τη μοντέρνα εκδοχή των ντόπιων παραδοσιακών υλικών. Τα canapés καλωσορίσματος αποτελούνται από μικρά πολύχρωμα αριστουργήματα που προκαλούν έκρηξη γεύσεων στο στόμα και μας βάζουν στο κλίμα για την εμπειρία που ακολουθεί.

Περιλαμβάνουν καπνιστό χέλι με αγγούρι πίκλα και χαβιάρι, μοσχάρι ταρτάρ με τυρί κρέμα και τρούφα, χειροποίητο πελτέ από βιολογικές τομάτες με κριτσίνια και πέντε διαφορετικά είδη ψωμιού. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν το ριζότο από λευκά σπαράγγια, κρόκο αυγού κονφί, γραβιέρα Νάξου, πράσο και κάππαρη και η καραβίδα - ταρτάρ και ψητή- με κόλιανδρο, μοσχολέμονο και καβουρδισμένο φιστίκι.

Από τα πιο απολαυστικά και περίτεχνα κυρίως πιάτα του μενού είναι ο μπακαλιάρος με αστακό και καρότο, το στήθος από κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ μανιταριών, τρούφα και ραβιόλι γεμιστό με μπούτι καθώς και η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πατάτα και σάλτσα με φραγκοστάφυλο και κόκκινο κρασί. 

> Διάβασε ακόμη: Τρώγοντας στο 'Ekiben Kitchen', χαζεύοντας στο 'Ikigai Μarket'

Ο head sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης επιμελείται τις οινικές αρμονίες που θα αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο τη γαστρονομική σας εμπειρία και υπογράφει τη βραβευμένη λίστα κρασιών των δυο εστιατορίων. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"