Εστιατόρια στο Χαλάνδρι: Κλασικά spots και μία ανανεωμένη πιάτσα

Ολοκαίνουργια αλλά και δοκιμασμένα στέκια για κάθε διάθεση νοστιμίζουν τον χάρτη της εξόδου στην πάντα ζωντανή και αγαπημένη πιάτσα.

comal

Comal


Ο Γιάννης Λουκάκος βάζει εδώ και λίγο καιρό μια μεξικάνικη πινελιά στην πλατεία
Ελευθερωτών με το όμορφο αυτό bar restaurant πολύ κοντά στο "Ψωμί & Αλάτι".
Tacos με μελιτζάνα και mole από αμύγδαλο, καλαμάρι με salsa macha και άλλες
μεξικάνικες γεύσεις with a twist συναντούν τα κοκτέιλ με τη σφραγίδα του "The bar in front of the bar" και την αλέγκρα ατμόσφαιρα.

koketa

Κοκέτα


Στον χώρο του πάλαι ποτέ "Mandaloun" επί της Λεωφόρου Κηφισίας κατοικεί πλέον
η περιποιημένη αυτή μοντέρνα ταβέρνα που σήκωσε αυλαία λίγο πριν τις γιορτές με
σύνθημα "Greek Cuisine & Opa!". Για το πρώτο κομμάτι φροντίζει ο καλός σεφ
Γιάννης Λιόκας που επιμελείται τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις, ενώ για το δεύτερο
οι ελληνικές επιτυχίες που ακούγονται δυνατά από τα ηχεία.

doukissa

Δούκισσα


Μας αρέσει η ζεστασιά του όμορφου οικήματος επί της Δουκίσσης Πλακεντίας που
περιβάλλεται από μια υπέροχη αυλή αλλά και οι προσεγμένες γεύσεις που
προορίζονται ως επί το πλείστον για τη μέση του τραπεζιού προκειμένου να τις
μοιραστούμε. Κριθαρότο μανιταριών με πικάντικο λουκάνικο και λάδι τρούφας,
χουνκιάρ μπεγεντί, ζουμερά σουτζουκάκια προβατίνας αλλά και μερακλίδικο σπετζοφάι.

lalaggia

Λαλάγγια


Οι διάσημες τηγανίτες της Μάνης δίνουν στο ζεστό αυτό στέκι το όνομα του αλλά και προϊδεάζουν για τον γευστικό προσανατολισμό του. Ιθύνων νους είναι ο Γυθειώτης
Άγγελος Κολοκοτρώνης, που προτείνει καγιανά με σύγκλινο, τσουχτές με
καβουρδισμένη μυζήθρα και τηγανητό αβγό, καπνιστά λουκάνικα με πορτοκάλι,
γουρουνοπούλα και άλλες χαρακτηριστικές γεύσεις του πελοποννησιακού Νότου.

marika

Μαρίκα
 

Έντονη ζεστασιά τρατορίας αποπνέει το σχετικά φρέσκο αυτό εστιατόριο που έχει για
στέγη του μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική μονοκατοικία με μια χαρισματική "κρυμμένη"
αυλή. Το ίδιο και οι γεύσεις του που εστιάζουν στην comfort πλευρά της ιταλικής
κουζίνας, με καλοφτιαγμένα ζυμαρικά και ωραία πίτσα με χειροποίητο ζυμάρι που
γαρνίρεται με διάφορους συνδυασμούς υλικών.

tzitzikas

Τζίτζικας και Μέρμηγκας


Γράφουν εδώ και χρόνια τη δική τους ιστορία τα δημοφιλή μέλη της οικογένειας με
την θελκτική νεο-ρετρό ατμόσφαιρα, που εκτός από το Χαλάνδρι συναντάμε ακόμα
στο κέντρο, την Κηφισιά και τα Πατήσια. Ο κατάλογος διατηρεί πάντα τα σταθερά hits αλλά φροντίζει να δημιουργεί και καινούργια, προτείνοντας από βλιτοκορφές σαγανάκι και μιλφέιγ λαχανικών ως ζουμερή σταβλίσια μπριζόλα και μαστιχάτο κοτόπουλο σε φωλιά κανταϊφιού.

Περισσότερες πληροφορίες

Τζίτζικας και Μέρμηγκας

Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δούκισσα

Δουκίσσης Πλακεντίας 14, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Λαλάγγια

Σοφ. Βενιζέλου & Καραολή Δημητρίου 27, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"