Κομψή γιορτινή θαλασσοφαγία στο "Estiatorio Milos"

Μια σπουδαία συλλογή από ολόφρεσκους θησαυρούς της θάλασσας σε πιάτα που αναδεικνύουν τη νοστιμιά της αγνότητας αποτελούν σταθερές αξίες στο πολυβραβευμένο εστιατόριο και την ομορφότερη εποχή του χρόνου.

Estiatorio_Milos

Στην αθηναϊκή του έδρα, το εστιατόριο που έχει μεταλαμπαδεύσει τη σπαρτιάτικη λιτότητα της ελληνικής ψαροφαγίας στα πέρατα του κόσμου (Καναδάς, ΗΠΑ, Μεξικό και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα φιλοξενούν ναυαρχίδες του brand), προσφέρει μια φρέσκια πρόταση φιλοξενίας που αναδεικνύει την καλοφαγική  φινέτσα της θαλασσοφαγίας. 

Estiatorio Milos

Στην καλαίσθητη φωτεινή σάλα του με το εντυπωσιακό γλυπτό φωτιστικό που δεσπόζει στην οροφή απεικονίζοντας το δίχτυ του ψαρά, θα απολαύσετε ειδικά μελετημένα εορταστικά μενού όπου τον κυρίαρχο λόγο έχει η εξαιρετική πρώτη ύλη από τις θάλασσες της Ελλάδας, αλλά και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, με μια σπουδαία γκάμα θαλάσσιων θησαυρών.

Ψάρι στο αλάτι Milos estiatorio

Στο πνεύμα των Χριστουγέννων, ξεχωρίζουν η ψητή τσιπούρα με άγρια χόρτα εποχής, ο βιολογικός σολομός με φασόλια Πρεσπών piazzi και η αστακομακαρονάδα με κατακλείδα την "περφέτα Fabrizio", μια τάρτα πικρής σοκολάτας με σπιτική κρέμα, ή το εκμέκ κανταΐφι με παραδοσιακό με φύλλο κανταΐφι και φυστίκι Αιγίνης. Για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ανάμεσα στις εκπλήξεις του μενού ξεχωρίζουν το ταρτάρ σολομού με χαβιάρι Royal Gold, γιαούρτι και σχοινόπρασο, το ριζότο γάμπαρης αλλά και η μοναδική κρεοφαγική προσθήκη –λόγω των ημερών- το σιγομαγειρεμένο στο ξυλόφουρνο γουρουνόπουλο γάλακτος με baby πατάτες συνοδεία μια επιλεγμένης γκάμας εκλεκτών κρασιών.

Περισσότερες πληροφορίες

Milos

Κολοκοτρώνη 3-5, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"