"Casareccio": Γιορτές αλά ιταλικά στον Χολαργό

Ποιοτικές πρώτες ύλες στα πιο αναγνωρίσιμα γαστρονομικά trademarks της "Μπότας", σε απολαυστικές εκδοχές.

Casareccio © Λεωνίδας Τούμπανος

O ζεστός και οικείος χώρος, με τα γήινα χρώματα και τα καρό τραπεζομάντιλα στα τραπέζια, δίνει αβίαστα την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποια τρατορία στη γείτονα χώρα, την ίδια στιγμή που το φιλικό σέρβις θα σε κάνει να βιώσεις μια θαλπωρή εξ ολοκλήρου σπιτική. Παράλληλα, στην κουζίνα του "Casareccio" –που διόλου τυχαία μεταφράζεται από τα ιταλικά ως "σπιτικό"– η ομάδα που επιμελείται το γευστικό κομμάτι φροντίζει να μεταμορφώνει ποιοτικές πρώτες ύλες στα πιο αναγνωρίσιμα γαστρονομικά trademarks της "Μπότας", σε απολαυστικές εκδοχές. Γνήσια ιταλική κουζίνα, λοιπόν, σε ένα άκρως αυθεντικό περιβάλλον. Επί του πιάτου, όλα τα παραπάνω αποτυπώνονται σε καλοφτιαγμένες επιλογές, όπως τα σπιτικά πράσινα ραβιόλι, γεμιστά με μοσχαρίσια μάγουλα ραγού και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, η πίτσα Καπρέζε (με βουβαλίσια μοτσαρέλα, πέστο Τζενοβέζε και ψητά ντοματίνια) και το σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο οσομπούκο με νιόκι πατάτας.

Περισσότερες πληροφορίες

Casareccio

Ξανθίππου 84, Χολαργός
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"