"To Καπλάνι": Εδώ που οι δημιουργικές γεύσεις συναντούν την κρητική φιλοξενία

Aυθεντικές κλασικές αλλά και πειραγμένες συνταγές από τη Μεγαλόνησο.

Καπλάνι

Στο γνώριμο και αγαπημένο "Καπλάνι", όνομα συνώνυμο της απόλαυσης και της καλής μεσογειακής κουζίνας, με παραδοσιακές νοστιμιές της λεβεντογέννας γης, άριστη εξυπηρέτηση και χαμογελαστό προσωπικό, θα κάνεις τα πιο γευστικά Χριστούγεννα. Στον όμορφο χώρο του, με τη σύγχρονη αισθητική προσέγγιση στην παράδοση, απολαμβάνεις τη δημοφιλή κρητική φιλοξενία στα καλύτερά της, καθώς και αυθεντικές κλασικές αλλά και πειραγμένες συνταγές από τη Μεγαλόνησο.

Γιορτάστε μαζί του, με ένα εορταστικό μενού για καλοφαγάδες, με αγριογούρουνο ελευθέρας βοσκής στη γάστρα, μαριναρισμένο σε κρασί και συνοδεία μανιταριών και πουρέ γλυκοπατάτας. Σούπα από κολοκύθα και ψιλοκομμένο απάκι με σάλτσα από ξύγαλο και φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, σαλάτα του Βασιλιά, μια πανδαισία φρεσκάδας και γεύσης και, φυσικά, μια γλυκιά νότα που θα ολοκληρώσει το γεύμα σας, ο χειροποίητος κορμός κάστανο με μους σοκολάτας και παντεσπάνι από αλεύρι χαρουπιού, πασπαλισμένο με τρούφα σοκολάτας υγείας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Καπλάνι (Το)

Ευφρονίου 47, Καισαριανή
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"