Το "Brutus Tavern" ξανά κοντά στους meat lovers

Το πολυτελές και ατμοσφαιρικό meat resto μόλις επέστρεψε στο Κολωνάκι με νέες γεύσεις αλλά και τα signature πιάτα που το καθιέρωσαν.

brutus1

Ήταν από τα μαγαζιά που ξεχώρισαν στην κούρσα της δύσκολης περσινής σεζόν το ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό steakhouse που δημιούργησε η τριάδα Μωράκης - Μελισσάρης – Κανελλόπουλος στο χώρο του παλιού "Nikkei" στο Κολωνάκι. Αν έψαχνε κανείς τους λόγους της επιτυχίας, πέρα από το κοκαλάκι της νυχτερίδας που αποδεδειγμένα κατέχει η ομάδα του μαγαζιού, θα μπορούσε αφενός να σταθεί στον όμορφο διάκοσμο που συνδυάζει δυνατές δόσεις από κάποια πολυτελή πριβέ λέσχη με ζεστές μπιστρό πινελιές, αφετέρου στις άλλοτε οικείες και άλλοτε εξαντρίκ γεύσεις υπό την επιμέλεια του βραβευμένου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου που εκτελεί ο στενός του συνεργάτης Στέφανος Ρίζος. 

Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές διατηρούνται και στο ολοκαίνουργιο μενού του "Brutus", το οποίο επέστρεψε μόλις από τη θερινή του ανάπαυλα. Αναφέρομαι σε πιάτα όπως η χαρακτηριστική κρεατόπιτα του μαγαζιού με την τραγανή κρούστα διακοσμημένη με ένα καλλιγραφικό "Β" που σπάνε απολαυστικά μπροστά σου, η αρωματική και ξινούτσικη σαλάτα άγριων μανιταριών που έρχεται "χιονισμένη" με πεκορίνo αλλά και τα αμαρτωλά ζουμερά μικροσκοπικά burger sliders με πολύ καλό κιμά, παλαιωμένο τσένταρ και τρουφάτη μαγιονέζα. 

brutus2

Πλάι τους, σε μια ειδική βραδιά λίγο προτού το μαγαζί ανοίξει τις πόρτες του για φέτος, γευτήκαμε και νέες προτάσεις της κουζίνας. Την αρχή έκανε ένα πρωτότυπο χούμους με κρέμα από αλλαντικό τσορίθο και λάδι βασιλικού, ζωηρό, καπνιστό και φινετσάτο, που τρως μαζί με τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα. Αίσθηση καπνού είχαν ακόμα τα ρολά καμένης μελιτζάνας που ακολούθησαν, σε ένα ενδιαφέρον umami-σιο πάντρεμα με κρέμα κουκουναριού, σουσάμι και miso. Ένα πικάντικο λουκάνικο από olive fed χοιρινό, πάλι, εμπνέει την κουζίνα για μια ευφάνταστη "λουκανικόπιτα" που ακουμπά πάνω σε διπλή σάλτσα από πορτοκάλι και espresso με εσπεριδοειδή. Οι εντάσεις του πιάτου δουλεύουν όμορφα, όμως δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ταρτάρ μοσχαριού που συνοδεύεται από κρέμα καμένου πράσου, πολύ αιχμηρή και μονοδιάστατη. 

brutus3

Περνώντας στα κύρια, σταθήκαμε στο από πέρσι best seller κοτόπουλο με την πληθωρική νοστιμιά τρούφας, φουαγκρά και σος Αlbufera, και χαρήκαμε δεόντως τη βαθιά κρεατένια νοστιμιά μιας ισπανικής côte de bœuf από Black Angus που ήρθε με το λιπάκι της κολακευμένο από το σωστό ψήσιμο. Εντελώς ανανεωμένος ο γλυκός επίλογος, έφερε στο τραπέζι citrus cake σε στρώσεις με κομψή σος εσπεριδοειδών και τάρτα σοκολάτας με πλούσια γεύση και δροσερό παγωτό κανέλας. 

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, 2107240453, τιμή: € 65 - 80 

( + ) Ωραία ατμόσφαιρα, επαγγελματικό σέρβις και φροντισμένη λίστα κρασιών με ετικέτες ελληνικές και νεοκοσμίτικες.

( - ) Ανάμεσα στα πολλά και διαφορετικά συνοδευτικά των κρεάτων, τα mac’n’cheese θα στέκονταν καλύτερα με ένα πιο ζωηρό και μαστιχωτό τυρί.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Brutus Tavern

Λεβέντη 3, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"