Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

Το καφέ-ζαχαροπλαστείο Ρεσιτάλ στην Αναπαύσεως

Δεξιά και αριστερά του δρόμου που καταλήγει στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών -ή στην οδό Αρδηττού, αναλόγως την οπτική σου- έχει σχηματιστεί μία ωραία πιάτσα, που εμπλουτίζεται προσεκτικά και με ποιότητα κάθε φορά. Η Αναπαύσεως είναι σε φόρμα και μέρη όπως τα παρακάτω έχουν καταθέσει το λιθαράκι τους σε αυτό.

Στο ζωηρό diner του "Joshua Tree"

Minimal χώρος με καθαρές γραμμές και pop αισθητική, αβίαστα cool χαρακτήρας και μουσικές που θέλεις να ακούς είναι δίχως αμφιβολία κάποια από τα δυνατά χαρτιά του all day spot. Το μενού του λογική του brunch food με αποκλειστικά vegan και vegetarian επιλογές, που ανταποκρίνονται τόσο στις ποιοτικές όσο και στις γευστικές επιθυμίες του καθενός, ενώ η μπάρα του στέκεται και αυτή με τη σειρά της σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.

Για nikkei στο "Huaca"

Αναπαύσεως Huaca

Το bar-restaurant με το μικρό, cosy και ατμοσφαιρικά φωτισμένο εσωτερικό και την κομψή μπάρα, σου δημιουργεί αμέσως μια αίσθηση άνεσης και χαλαρότητας. Ιαπωνική και περουβιανή κουζίνα συνυπάρχουν στο μενού του που ισορροπεί γεύσεις, υλικά και ιδέες της nikkei φιλοσοφίας, υπό ένα σύγχρονο πρίσμα και κάτω από την επιμέλεια του Παναγιώτη Λογοθέτη. Προσεγμένη δουλειά και στην  cocktail list από τον Άρη Χατζηαντωνίου.

> Διάβασε ακόμη: To "Barro Negro" στα 100 κορυφαία μπαρ του κόσμου

Ένα γλυκό "Ρεσιτάλ"

Αναπαύσεως Ρεσιτάλ

Κάτι ανάμεσα σε καφέ-ζαχαροπλαστείο και εστιατόριο γλυκών, το "Ρεσιτάλ" είναι μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες της Αναπαύσεως και μία νέα αφορμή για να ασχοληθεί και πάλι κάποιος με τον εν λόγω δρόμο. Ο pastry chef Δημήτρης Γεωργόπουλος αφιερώνει την προσοχή του στην εξέλιξη των ελληνικών γλυκών, χωρίς απαραίτητα να περιορίζεται στα συγκεκριμένα γευστικά γεωγραφικά όρια. Στο funky χώρο και τα τραπεζάκια του περάσματος θα απολαύσει κανείς top γαλακτομπούρεκο, βάσκικη τάρτα με κονφί μαυροκέρασο και μους μαστίχας, πορτοκαλόπιτα με σορμπέ λουίζα και πολλά άλλα.

Ο πρωτεργάτης "Κάιν"

Αναπαύσεως Κάιν

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως το "Κάιν" είναι εκείνο το spot που έδωσε πνοή στην Αναπαύσεως, από το 2015, όταν και άνοιξε τις πόρτες του. Το μπαρ με την ιδιαίτερη αισθητική έγινε αμέσως χιτ χάρη στα καλά χαρμάνια καφέ, τις ωραίες μουσικές και τις προσεγμένες εκτελέσεις σε κλασικά cocktails.

> Διάβασε ακόμη: Όλα τα νέα σενάρια της εστιατορικής Αθήνας

Οι έξτρα επιλογές

Ένα από τα πιο feelgood σημεία είναι το παράθυρο του street food "Αμερικάνα" που ενδείκνυται για hot dog με φυσικό λουκάνικο σε χειροποίητο ψωμάκι (κυρίως) αλλά και πρέτζελ, κοτόπουλο πανέ ή τσιπς φρέσκιας πατάτας. Το ίδιο ισχύει και για το "Colibri" που παίζει επιτυχημένα στο τρίπτυχο πίτσα-μπέργκερ-σαλάτα ενώ το "Ολύμπιον" αποτελεί ένα γευστικό σποτ-θεσμό, με περισσότερες από δύο δεκαετίες δράσης και πεδίο το καλομαγειρεμένο σχεδόν σπιτικό φαγητό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάιν

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς
  • Bars

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Joshua tree cafe

Αναπαύσεως 13, Μετς
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"