Η trattoria "Μαρίκα" υποδέχται το φθινόπωρο με νέα πιάτα στον κήπο της

H trattoria που αγκαλιάζει τους επισκέπτες της με ένα ζεστό «buongiorno» και τους καλησπερίζει με καλοφτιαγμένο comfort food ιταλικής κουζίνας, είναι σταθερή αξία στο Χαλάνδρι προσφέροντας γεύσεις που ανανεώνονται συνεχώς.

Μαρίκα

Στο δροσερό σκηνικό μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, στην καρδιά του ολάνθιστου κήπου της, θα σας υποδεχτεί η γνωστή trattoria του Χαλανδρίου που λειτουργεί όλη μέρα, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ. Η γευστική φροντίδα της "Μαρίκας", που έχουν αγαπήσει οι σταθεροί θαμώνες της ξεδιπλώνεται από το ξεκίνημα της μέρας σε ένα καλοφτιαγμένο brunch με αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini και προτάσεις όπως η αρωματική ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini. Από το μεσημέρι, οι ιταλιάνικες πρώτες ύλες μοστράρονται με σκέρτσο σε νόστιμες comfort συνταγές ζυμαρικών όπως τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και η αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, ενώ φτάνοντας εδώ σίγουρα θα δοκιμάσετε τις πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως η Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια. Στο νέο μενού φιγουράρουν και νέες, φρέσκες προσθήκες όπως σούπα μπρόκολο με γκοργκοντζόλα και χειροποίητο κρουτόν, πίτσα καπρέζε με μοτσαρέλα, φρέσκια και πέστο βασιλικού ενώ δεν θα φύγετε χωρίς να δοκιμάστετε το γλυκό ριζότο με Αμαρέτο και φίλε αμυγδάλου.

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"