''Lefkes on the side'': Tapas & more στο στέκι που επαναπροσδιορίζει το all-day

Τον δρόμο που έχει χαράξει το εστιατόριο ''Λεύκες'' ακολουθεί ένα παράρτημα που δίνει νέο νόημα στον γευστικό μας ορίζοντα.

Lefkes on the side

Ο Τάσος Ντούμας έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και τόσο η διαχρονική επιτυχία και διαρκής ανανέωση του εστιατορίου "Λεύκες" όσο και το νεότερο αλλά καταξιωμένο πλέον αδελφάκι του "Lefkes On the Side", που επανεφευρίσκει και εξευγενίζει την έννοια του all-day, το αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Φέτος το καλοκαίρι, μάλιστα, στο ατμοσφαιρικό urban τροπικό σκηνικό του "Lefkes On the Side", ανάμεσα σε καλαμωτά φωτιστικά και στέγαστρα από μπαμπού, που ντύνουν κομψά κάθε γωνιά με συνθέσεις της φύσης, οι πολλοί πιστοί φίλοι του αποκτούν ακόμη μία ιδέα εξόδου, καθώς απολαμβάνουν 20 περίπου επιλογές σε tapas. Πάμε λοιπόν για tapas στο Γαλάτσι και συνοδεύουμε τα ψαγμένα κρασιά μας με κοσμοπολίτικα τσιμπητά μεζεδάκια, όπως καλαμάρι Παταγονίας πάνω σε τραγανές πατάτες με τσάτνεϊ από χαλαπένιο, μπλίνις με μους ταραμά και γαύρο μαρινάτο, αλλά και γκλασαρισμένα σύκα με κρέμα από ροκφόρ.

Lefkes on the side

Φυσικά, το bio brunch και τα ελληνικά, ιταλικά και ισπανικά τυριά και αλλαντικά δίνουν το γευστικό "παρών", ενώ το κρέας παραμένει εδώ μια πολύ σοβαρή υπόθεση με εκλεκτές κοπές που θα επιλέξετε από το in house κρεοπωλείο τους, όπως prime rib, ελληνική porterhouse ωρίμανσης, tomahawk και flat iron. Από την ποικιλία των κρεατοφαγικών προτάσεων δεν λείπουν φυσικά τα κλασικά αρνίσια παϊδάκια, όπως και λουκάνικα δικής τους παραγωγής, μοσχαρίσια, χοιρινά και κοτόπουλου. Δεν φεύγουμε αν δεν κάνουμε ένα πέρασμα από την αλά Camden Town flea market για να χαζέψουμε, ή και να αγοράσουμε, όμορφα σκεύη σερβιρίσματος! 

Περισσότερες πληροφορίες

Lefkes On The Side

Λεωφ. Γαλατσίου 98, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"