''Ε/Γ ταξιδεύοντας & Ε/Γ ταξιδεύοντας βόρεια'': Προορισμός για εκλεκτή ψαροφαγία

Τα φρέσκα υλικά αποτελούν τη βάση για τα δύο αγαπημένα στέκια των θαυμαστών της ψαροφαγίας.

Ε/Γ ταξιεύοντας

Πώς μπορείς να ταξιδεύεις σε καλοκαιρινούς προορισμούς ενώ βρίσκεσαι στην πόλη; Οι γευστικές αναζητήσεις είναι πάντα μια καλή μέθοδος και σ’ αυτό προσφέρονται να βοηθήσουν τα εστιατόρια "Ε/Γ Ταξιδεύοντας" στη συνοικία Ευγενεία στο Κερατσίνι και "Ε/Γ Ταξιδεύοντας Βόρεια" στη Νέα Ερυθραία, που επιβιβάζουν καθημερινά τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Στα δύο στέκια σε περιμένουν πάντα ολόφρεσκα ψάρια με ό,τι βγάλει καθημερινά ο ψαράς. "Τα αμέσως πιο φρέσκα… κολυμπάνε στη θάλασσα" σου επιβεβαιώνει και το μότο τους, που είναι γραμμένο και στον τοίχο τους ως σφραγίδα εγγύησης φρεσκάδας. Από εκεί, λοιπόν, θα σαλπάρεις με ελληνικές και καλοκαιρινές γεύσεις και καπετάνιο τον consulting chef των εστιατορίων Ιορδάνη Ηλιάδη.  

Ε/Γ Ταξιδεύοντας

Ατμόσφαιρα που θυμίζει Ελλάδα απλώνεται για ολόκληρο το καλοκαίρι στο πιάτο, με το απαραίτητο ούζο να συμπληρώνει το κάδρο. Ιδανικό ξεκίνημα, οι αντζούγιες Καλλονής επάνω σε ψητές μπρουσκέτες από χαρουπόψωμο με ντομάτα στον τρίφτη, ελαιόλαδο και ρίγανη, αλλά και τα πολύχρωμα ντοματίνια από το οροπέδιο Λασιθίου με αχνιστές γαρίδες, βασιλικό και βινεγκρέτ αρωματισμένη με τσίπουρο από το Κτήμα Μουσών. Από τα κυρίως πρέπει να ενδώσεις στο παραδοσιακό κεμπάπ από σουπιά με πικάντικη σάλτσα και λευκό ταραμά ή στα πεντανόστιμα ρεβύθια Παναγιάς Λήμνου στη γάστρα 
με λεμονοθύμαρο και σαρδέλες ψητές με 
χοντρό αλάτι.

Περισσότερες πληροφορίες

Ταξιδεύοντας...

Πλάτωνος 72, Κερατσίνι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ταξιδεύοντας... στα Βόρεια

Ευαγγελιστρίας 36, Ν. Ερυθραία
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"