''Κυρά Πόπη'': Γεύσεις θάλασσας με σπιτική νοστιμάδα

Ανώτερες γαστρονομικές γεύσεις με παραδοσιακή φροντίδα.

Κυρά Πόπη

 Απέναντι ακριβώς από το "Lagonissi Resort" απλώνεται μια δροσερή αυλή με φιλόξενες και σκιερές μουριές, μακριά από τη βοή του δρόμου, που αποτελεί προορισμό για όλη την Αττική. Εκεί, μας υποδέχεται από το 1996 η κυρία Πόπη με θαλασσινές γεύσεις από τη σπιτική κουζίνα της.

Κυρά Πόπη

Οι μνήμες από την παραδοσιακή κουζίνα του χωριού που μεγάλωσε στην Καρδίτσα και η εμπειρία χρόνων που απέκτησε μαγειρεύοντας για την οικογένεια και τα αγαπημένα της πρόσωπα παντρεύονται με τη δημιουργικότητα, το ταλέντο και την εμπειρία του executive chef  Ξενοφώντα Κατσιμαγκλή, για να δημιουργήσουν μια κουζίνα που καταφέρνει να είναι συνάμα γνώριμα παραδοσιακή και αφοπλιστικά σύγχρονη.

Κυρά Πόπη

Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που καταφτάνουν καθημερινά από ολόκληρο το Αιγαίο, ψήνονται με μαεστρία στα κάρβουνα ή σερβίρονται με όποιον τρόπο μπορείς να φανταστείς, με δημιουργικές συνταγές χωρίς άσκοπες φλυαρίες. Ολόφρεσκο μπαρμπουνάκι και άλλες νοστιμιές από το τηγάνι, πλούσια κριθαρότα με ολόκληρες γαρίδες ή θαλασσινά και γαριδομακαρονάδες γεμάτες μνήμες, ωμές παρασκευές όπως η αχινοσαλάτα που κρύβει όλη την αλμύρα της θάλασσας, αλλά και πιο σύγχρονες, όπως καρπάτσιο μπαρμπουνι με φρέσκα ντοματίνια και μυρωδικά, και δημιουργικά πιάτα όπως καλαμαράκι με πέστο και πατατούλες αλιμέτ σχηματίζουν έναν πολύχρωμο, θαλασσινό καμβά για όλους τους λάτρεις της ψαροφαγίας. Το γεύμα κλείνουν τα χειροποίητα γλυκά κουταλιού διά χειρός κ. Πόπης για μια έξτρα πινελιά παράδοσης.    

Περισσότερες πληροφορίες

Κυρά Πόπη

40,5 χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Λαγονήσι (απέναντι από το Lagonissi Resort)
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"