''Trattoria Μαρίκα'': Από την Ιταλία με νοστιμιά

Ένα ταξίδι μέχρι την Ιταλία μέσω Χαλανδρίου.

Μαρίκα

Ίσως αυτό το ταξίδι στη "γείτονα" που δεν προλάβατε ακόμα να κάνετε, μπορείτε να το ξεκινήσετε από το Χαλάνδρι και από τις όμορφες γεύσεις της Ιταλίας που θα απολαύσετε στον πανέμορφο ανθισμένο κήπο, γεμάτο λουλούδια και δέντρα, της trattoria "Μαρίκα", που λειτουργεί όλη μέρα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Εδώ, στο δροσερό σκηνικό στο πίσω μέρος μιας καλοφτιαγμένης μονοκατοικίας, θα νιώσετε τη γευστική φροντίδα της "Μαρίκας" να σας αγκαλιάζει με comfort food ιταλικής κουζίνας και πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ιταλίας.

Μαρίκα

Από το πρωί με brunch και αποκλειστικά ιταλικό καφέ και panini, ομελέτα με μανιτάρια και τρούφα ή bambolini, δηλαδή ζυμαρένια λουκουμαδάκια με ρικότα και λιωμένη σοκολάτα. Για το μεσημεριανό ή το βραδινό σας, οι επιλογές είναι πολλές.

Μαρικα

Ξεκινήστε με σαλάτα γκοργκοντζόλα με πεπόνι, αμύγδαλο και βινεγκρέτ μελιού, giardiniera με ιταλικό καυτερό τουρσί ανάμεικτων λαχανικών και δροσερή καλοκαιρινή ντοματόσουπα με κρέμα ρικότα και σχοινόπρασο. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο μενού έχουν τα ζυμαρικά. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα λαχταριστά ραβιολίνι με τυριά και την αυθεντική καρμπονάρα με αβγό και γκουαντσιάλε, αλλά και τουλάχιστον μία από τις πεντανόστιμες πίτσες με χειροποίητο ζυμάρι, όπως την πίτσα Bianca με καπνιστή πανσέτα, ρικότα και φρέσκα μανιτάρια.

Μαρίκα

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε γλυκό ριζότο Αμαρέτο ή να κα κάνετε μια γλυκιά βόλτα στην Τοσκάνη με την ομώνυμη μους σοκολάτας, χειροποίητες μαρέγκες, αλμυρή καραμέλα, μασκαρπόνε, ροζ πιπέρι και φυλλα δυόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες

Marika Trattoria.

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"