''Ρόδακας'': Αστικές αναμνήσεις σε ρετρό κάδρο

Ένα ταξίδι στον χρόνο μέσα από παλιές γεύσεις σε μια αθηναϊκή μονοκατοικία.

Ροδακας

Εστιατόριο αναφοράς στην αστική κουζίνα της παλιάς Αθήνας, με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στη λίστα όσων αγαπούν τα αυθεντικά ρετρό καλοφαγικά spots της πόλης. Μια αρχοντική μονοκατοικία του 1935 στην υπέροχη γειτονιά του Μετς φιλοξενεί τον "Ρόδακα", που κινείται με άνεση ανάμεσα στη σπιτική αύρα και τη νοσταλγία. Σε μια ατμοσφαιρική σάλα και μια μυστική αυλή, τα σεμέν στους τοίχους, οι υφαντές μαξιλάρες, τα πλεκτά καλάθια και τα έπιπλα-αντίκες μάς ταξιδεύουν στο χρόνο, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από χαρακτηριστικές γεύσεις προικισμένες από το κλασικό αθηναϊκό συνταγολόγιο.

Ροδακας

Έχοντας για βάση του τα εξαιρετικά υλικά, το μενού ανθολογεί γευστικές 
μνήμες, όπως το πεντανόστιμο ραγού μελιτζάνας, αλλά και οι γίγαντες πλακί μαγειρεμένοι με τη σάλτσα τους και αρωματισμένοι με άνηθο.

Ροδακας

Η κουζίνα κινείται σε ρετρό συχνότητα, θυμίζοντάς μας το αυθεντικό σνίτσελ Βιενουά, όπως το ετοίμαζαν στην παλιά Αθήνα, σερβιρισμένο με τραγανές τηγανητές πατάτες, ενώ στα μαγειρευτά ξεχωριστή θέση κατέχουν οι εξαίρετοι λαχανοντολμάδες με άρτιο αβγολέμονο. Για γλυκό κλείσιμο, το αυθεντικό ραβανί Βεροίας που σερβίρεται με παγωτό λουκούμι παίζει μαεστρικά με τις αναμνήσεις μας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ρόδακας

Κέλσου 10, Μετς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"