''Grande Dame'': Ένα ανοιχτόκαρδο "σπίτι" στο κέντρο της πόλης

Με βάση τις γνώριμες γεύσεις δημιουργούνται νέες γαστρονομικές παραλλαγές.

Grande dame

Στο ισόγειο ενός ατμοσφαιρικού νεοκλασικού με μακρά ιστορία στην οδό Νίκης, ο δημιουργός του νέου αυτού χώρου και γνωστός σεφ Γιάννης Σολάκης παρουσιάζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ των ταβερνών και των αστικών εστιατορίων με σύγχρονη ματιά.

Grande Dame

Αστικός αέρας, σύγχρονες φινετσάτες πινελιές στη διακόσμηση και σήμα κατατεθέν το εντυπωσιακό chef’s table από ξύλο τριανταφυλλιάς δίνουν την πρώτη αίσθηση, ενώ μια tailor-made εγκατάσταση στην καρδιά του μαγαζιού, την ανοιχτή κουζίνα, επιτρέπει αρχέγονα ψησίματα με κάρβουνα, φλόγα και καπνό.

Grande Dame

Αφετηρία των πιάτων του μενού είναι το εδεσματολόγιο κάποιας παλιάς ταβέρνας ή αστικού εστιατορίου με ανάλαφρη και εκσυγχρονισμένη απόδοση. Ταραμοσαλάτα με ούζο και φιλέ αμυγδάλου, αθηναϊκή σαλάτα πλασαρισμένη αλλιώς, χταπόδι καπνισμένο  la minute και σερβιρισμένο με αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα και μαρμελάδα ντομάτας, λαιμός μαύρου χοίρου στη σχάρα με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου και τηγανητές πατάτες με παλαιωμένη γραβιέρα είναι από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ το αφράτο ραβανί με μαρμελάδα φράουλας και το τραγανό κανταΐφι με παγωτό βανίλια παίζουν δυνατά στο γλυκό φινάλε. Ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των κρασιών με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"