''Λαβράκι'': Ψαγμένες θαλασσινές γεύσεις στη Σαρωνίδα

Ένα από τα καλύτερα στέκια για τους λάτρεις των θαλασσινών ανανεώνει το μενού του με περισσότερα πίατα.

Λαβράκι

Συνυφασμένο με την ψαγμένη ψαροφαγία μετά τη βουτιά στις κοντινές παραλίες, το αγαπημένο στέκι της Σαρωνίδας δεν σταματά να πειραματίζεται και να εξελίσσεται με απόλυτη προσήλωση στην άψογη πρώτη ύλη. Στο χαλαρωτικά νησιώτικο "Λαβράκι", η σχάρα και το τηγάνι έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ τα ασυναγώνιστα αλίπαστα ανοίγουν για τα καλά την όρεξη.

Λαβράκι

Από τους ψαρομεζέδες, ό,τι κι αν επιλέξετε θα σας δικαιώσει, ωστόσο το δωρικό θράψαλο στη σχάρα με λαδολέμονο και αγριορίγανη διατηρεί όλους τους χυμούς του στο έπακρον. Η ενδιαφέρουσα κάρτα του περιλαμβάνει ακόμη πιο πειραγμένα ιωδιούχα στιγμιότυπα, όπως το σεβιτσε λαβρακι με χυμό εσπεριδοειδών, μυρωδικά και μάνγκο ή το λαχταριστό καρπάτσιο κόκκινου τόνου με καπνιστή σως, τριμμένη παρμεζάνα, baby ρόκα και ντοματίνια, αλλά και μια ποικιλία από τα ψάρια ημέρας που ψήνονται αριστοτεχνικά για να αναδείξουν την ντελικάτη γεύση τους.

Λαβράκι

Πρόσφατα, το μενού ανανεώθηκε περιλαμβάνοντας πλέον και επιλογές σε σούσι, για έξτρα εξωτισμό by the sea. Τέλος, δεν λείπει μια σύγχρονη ποικιλία εκλεκτών εδεσμάτων, που μπορείτε να γευτείτε σε συνδυασμό́ με μια δυνατή συλλογή από ούζα και τσίπουρα από τη Χίο και την Καλαμάτα μέχρι τον Τύρναβο και την Κομοτηνή. Εκτός αν έχετε διάθεση πειραματισμού, οπότε τι καλύτερο από ένα δροσιστικό κοκτέιλ, για να φτιάξετε ένα ακόμα πιο γευστικό καλοκαίρι;

Λαβρακι

Περισσότερες πληροφορίες

Λαβράκι

Λεωφόρος Αθηνών Σουνίου 46o χιλ, Σαρωνίδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"