"Thess Bao": Γαστρονομική φινέτσα χειρός

Το street food στέκι που έχει εξελιχθεί σε case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Σύνταγμα

Ήταν φθινόπωρο του 2019 όταν ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης, παρέα με τους Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και Γιάννη Πατείκα, αποφάσισαν να εισαγάγουν νέα δαιμόνια στο χάρτη της fine street food καλοφαγίας. Σήμερα, δυόμισι χρόνια μετά, το "Thess Bao" έχει εξελιχθεί από ένα μικρό street food στέκι στα στενάκια της Θεσσαλονίκης σε ένα case study του πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει σε ένα αφράτο ψωμάκι ατμού.

Thess Bao Syntagma

Τα bao buns να φτιάχνονται καθημερινά στα τρία, πλέον, καταστήματα (δύο στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα), οι επιλογές εμπλουτίζονται συνεχώς με baos ημέρας και νέες συνταγές, όπως το bao με pulled beef μαγειρεμένο σε oyster sauce, φρέσκα λαχανικά, cilantro yogurt sauce και πίκλες από μανιτάρια shimeji, πλάι σε σουξέ όπως το bao με πανσέτα BBQ, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα από μαύρο σκόρδο. Τα bao burgers, όπως το πολίτικο με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw "πολίτικη" και γραβιέρα έχουν τη δική τους θέση στο μενού, όπου φιγουράρουν και μπόλικες vegan εκδοχές, όπως το bao με γύρο μανιταριών, τζατζίκι με αβοκάντο και λάδι κάνναβης, κέτσαπ πιπεριάς Φλωρίνης και φουντούκι. Εθιστικά είναι και τα γλυκά, σαν τα τηγανητά bao-μπουγάτσα με κρέμα, αφρό κανέλας και άχνη.

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"