Ιταλικό πανόραμα comfort γεύσεων στο Bellagio

H trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας.

​​​​Bellagio © Λεωνίδας Τούμπανος

Όχι μόνο υπηρετεί με διάχυτη αίσθηση αυθεντικότητας τον όρο trattoria στην πιο hype γειτονιά της Αγίας Παρασκευής, αλλά συνεχώς αναδιατυπώσει δημιουργικά τη βαθιά γευστική παράδοση της ιταλικής κουζίνας. Στο "Bellagio", τη διαφορά την καταλαβαίνεις από τις λεπτομέρειες και κυρίως από τη μαστόρικη ζύμη pinsa της πίτσας που ψήνεται στον εντυπωσιακό περιστροφικό φούρνο της ανοιχτής κουζίνας και "μιλάει" άψογα ιταλικά!

​​​​bellagio

Εξαιρετικό δείγμα η tartufata με κρέμα από πάστα τρούφας, καραμελωμένα κρεμμύδια, προσούτο και baby ρόκα. Η λίστα του με επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον μεσογειακό και ελληνικό αμπελώνα εμπλουτίζεται συνεχώς, ενώ στα της κουζίνας συναντάμε τις εμβληματικές γεύσεις της γείτονος, όπως η carbonara romana, αλλά και η πιο έντονη παραλλαγή της, με τρούφα.

bellagio

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες καλοφαγικές του προτάσεις είναι και η melanzana alla stracciatella με τραγανή γεμιστή μελιτζάνα με στρατσιατέλα, παρμεζάνα και σάλτσα ντομάτας. Η cosy και ταυτόχρονα κομψή σάλα του είναι ιδανική και για aperitivo μετά τη δουλειά με εξέχουσα θέση να καταλαμβάνει το περιζήτητο signature cocktail Fragola με red vermut, aperol, χειροποίητο σιρόπι φράουλας και lime.

Περισσότερες πληροφορίες

Bellagio

Αγ. Ιωάννου 82, Αγ. Παρασκευή
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"