Στο "Mailo's" η μακαρονάδα βγαίνει στο "δρόμο"

Καλοφτιαγμένες al dente μακαρονάδες με comfort νοστιμιά, κλεισμένες σε κουτί, αναδιαμορφώνουν την οπτική μας για το «γρήγορο» φαγητό.

Mailo's © Λεωνίδας Τούμπανος

Η μακαρονάδα, όταν πρόκειται για διανομή φαγητού στο σπίτι ή το γραφείο, πόσω μάλλον για take-away γεύμα με την παρέα για το δρόμο, δεν είναι από τις επιλογές που βρίσκονται ψηλά στη λίστα του μέσου Έλληνα. Αυτό όμως φαίνεται ότι έχει βαλθεί να αλλάξει το brand "Mailo’s", που από το 2019 έχει ανοίξει ούτε ένα ούτε δύο αλλά 12 καταστήματα με θερμή ανταπόκριση. Ο "Mailo", η μασκότ του brand, είναι το αγαπημένο κατοικίδιο του σεφ και εμπνευστή του project, Νικόλα Μουτσουρούφη, πιστή συντροφιά του σε ταξίδια ανά τον κόσμο. Μαθαίνοντας μάλιστα την ιστορία, φευγαλέα πέρασε από μπροστά μου η εικόνα του σεφ να απολαμβάνει μια ωραία pasta στην αυλή παραδοσιακής τρατορίας στην Ιταλία με τον πιστό του φίλο να κουνά παιχνιδιάρικα την ουρά για "μεζεδάκι". Fast forward στο παρόν, βρέθηκα να δοκιμάζω το αποτέλεσμα του γευστικού αυτού ταξιδιού σε συσκευασία με περιεχόμενο που ετοιμάστηκε σε μόλις 7 λεπτά από τη στιγμή της παραγγελίας μου, στην πρόσφατη άφιξη του brand στο Μαρούσι.

Pasta Mailo's
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μαγαζί βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της περιοχής με συνεχή κινητικότητα και ο εξωτερικός χώρος με τους ψηλούς πάγκους και τα μεταλλικά σκαμνιά είναι ένα ωραίο πόστο στην περαντζάδα. Μπαίνοντας εντός, κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα με μίνιμαλ στοιχεία, και πεντακάθαρες βιτρίνες που προκαλούν τους φιλοπερίεργους να ρίξουν στην ανοιχτή κουζίνα κλεφτές ματιές. Σε πρώτο πλάνο φιγουράρει η μηχανή που φτιάχνει τα ολόφρεσκα ζυμαρικά ημέρας από βιολογικό ιταλικό σιμιγδάλι και νερό και οι μάγειροι που βρίσκονται υπ’ ατμόν ετοιμάζοντας τις παραγγελίες.

Το μενού είναι απλό και περιεκτικό περιλαμβάνοντας 10 συνταγές ζυμαρικών, με campanelle (σ.σ "καμπανούλες"), casarecce (μοιάζουν με τις δικές μας μακαρούνες) και ριγκατόνι και τρεις σαλάτες (οι δύο είναι μακαρονοσαλάτες με fussili). Δοκίμασα την σάλτσα "σπανακοτυρόπιτα" της γιαγιάς Αναστασίας, με σπανάκι, πράσο, κρέμα φέτας με campanelle πασπαλισμένα στο τελείωμα με τραγανό φύλλο κρούστας, συνταγή που με κλειστά μάτια θυμίζει ακριβώς το όνομά της όπως και το "παστίτσιο" με μπεσαμέλ τυριών, που προτίμησα με ριγκατόνι, πασπαλισμένο με γαλέτα, που προσομοιώνει την γκρατιναρισμένη επιφάνεια της κλασικής σπεσιαλιτέ. Οι λάτρεις της τρούφας θα προτιμήσετε το "truffle mushrooms" με κρέμα από άγρια μανιτάρια, παρμεζάνα και ελάχιστο λάδι τρούφας, με τη γήινη νοστιμιά των μανιταριών να δίνει τον τόνο ενώ ενδιαφέρον έχει και η ελαφρώς πικάντικη βερσιόν της aglio-olio με τσίλι. Οι γεύσεις είναι καθαρές και οικείες ενώ σε κάθε συνταγή οι σάλτσες έχουν πλούσια υφή αγκαλιάζοντας ανάλαφρα την σωστά βρασμένη φρέσκια pasta. 

Τα ζυμαρικά της mama πήραν τους… δρόμους και πάνε με χίλια!

Περισσότερες πληροφορίες

Mailo's The Pasta Project

Πλατεία Ευτέρπης, Μαρούσι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"