Τα nice n easy παίζουν "Lyra"

Το καινούργιο μέλος της gourmet & bio healthy οικογένειας είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο στην Πλάκα.

lyra

Λίγο καιρό μετά την έλευση του "Amorous" στην Κηφισιά, τα nice n easy μας παρουσιάζουν την νέα τους πρόταση που αυτήν τη φορά βρίσκεται κεντρικά, και πιο συγκεκριμένα στην Πλάκα. Το "Lyra" που άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες ημέρες, εμπνέεται από την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται και είναι ένα σύγχρονης αντίληψης ελληνικό εστιατόριο, που συνδυάζει τα παραδοσιακά και τα πιο μοντέρνα στοιχεία τόσο στην ατμόσφαιρα όσο και στις γεύσεις του. Στα ορεκτικά φιγουράρουν για παράδειγμα λουκάνικο με κρέμα στραπατσάδας και φρέσκια ρίγανη ή χταπόδι σχάρας με πουρέ ρεβιθιού, λιαστή τομάτα και βολβούς, ενώ η συνέχεια φέρνει στο τραπέζι κοντοσούβλι κοτόπουλο με σκόρδο, πάπρικα και ψητές ντομάτες, σουβλάκια προβατίνας με σάλτσα chimichurri και άλλα. Όπως πάντα δεν λείπουν τα πιάτα για τους vegan και τους vegetarian της παρέας, ενώ η δράση ξεκινά από νωρίς και συνεχίζεται μέχρι πιο αργά με signature cocktails που ετοιμάζονται στη μπάρα του εστιατορίου και ζωντανή μουσική καθημερινά (20.00-23:00). 

Περισσότερες πληροφορίες

Lyra

Λυσίου 12, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"