Ανανεωμένο "Ενθύμιον" στα Άνω Πατήσια

Διάσημο για τις κρέπες αλλά και τις μουσικές βραδιές του, το ατμοσφαιρικό στέκι δίνει πλέον μεγαλύτερη σημασία και στην κουζίνα του.

enthymion

Γράφει τη δική του ιστορία από το 1995 το "Ενθύμιον", που έκανε όνομα για τις γαλλικές του κρέπες αλλά και τις ποιοτικές μουσικές βραδιές με γνωστούς προσκεκλημένους. Πλέον ωστόσο δίνει μεγαλύτερη έμφαση και στην κουζίνα του, τα ηνία της οποίας κρατά ο νεαρός σεφ Αννίβας Πιτυλάκης με μια αξιόλογη θητεία σε εστιατόρια του εξωτερικού. Στο ανανεωμένο ανοιξιάτικο μενού του εστιατορίου συναντάμε ενδιαφέρουσες μοντέρνες γεύσεις με μεσογειακό χρώμα και συχνά πυκνά γαλλικές πινελιές. Την αρχή κάνουν για παράδειγμα sticks μελιτζάνας με τσάτνεϊ ντομάτας, φέτα και τσιπς κάπαρης, η γαλλική "πίτσα" pissaladière με καραμελωμένο κρεμμύδι, ρόκα και πιπεράτο σαλάμι, και οι ψητές γαρίδες με τσίλι, λεμόνι και λάδι μυρωδικών, ενώ η συνέχεια περιλαμβάνει από χειροποίητα ραβιόλι με μανιτάρια και σάλτσα τρούφας, και ψάρι ημέρας με πουρέ σελινόριζας μέχρι κάποιες επιλεγμένες προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας. Δεν λείπουν ορισμένες αλμυρές κρέπες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, ενώ για το τέλος θα βρείτε μπακλαβά με μους από παστέλι και κρεμ ανγκλέζ λεβάντας αλλά και μιλφέιγ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και σος φραμπουάζ. 

Περισσότερες πληροφορίες

Ενθύμιον

Αγ. Λαύρας 56, Άνω Πατήσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"