Πάσχα με ιδιαίτερα μενού στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Σε πασχαλινούς ρυθμούς συντονίζονται μεγάλα αθηναϊκά ξενοδοχεία, προσφέροντας σε όσους παραμείνουν στην πόλη ξεχωριστά μενού για το βράδυ της Ανάστασης και το λαμπριάτικο γεύμα.

Gbroofgarden

Μεγάλη Βρεταννία

Μαγική η θέα και η ατμόσφαιρα στο "GB Roof Garden", στον όγδοο όροφο του εμβληματικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος, όπου θα σερβιριστούν τα εορταστικά γεύματα των ημερών. Για το βράδυ της Ανάστασης ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Αστέριος Κουστούδης προτείνει ένα ειδικό μενού που περιλαμβάνει μαγειρίτσα, τρυφερό αρνάκι στο φούρνο και άλλα εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα (€ 87 κατ΄άτομο), ενώ την Κυριακή του Πάσχα το εστιατόριο θα θυμίζει όπως πάντα μια παραδοσιακή "αυλή" στην καρδιά της πόλης με οβελία στη σούβλα αλλά και έναν πλουσιοπάροχο μπουφέ φορτωμένο με εκλεκτά εδέσματα (€ 94 κατ’άτομο). 

Stgeorgelycabettus

St. George Lycabettus

Στον Λυκαβηττό το Άγιο Φως κατεβαίνει ατμοσφαιρικά από τον Αη Γιώργη, η συνέχεια ωστόσο περιλαμβάνει "ανάβαση" στα ψηλά του πολυτελούς ξενοδοχείου St. George Lycabettus με τελικό προορισμό το εστιατόριο "La Suite Lounge" που προσφέρει ένα μοναδικό και βραβευμένο πανόραμα σε ολόκληρη την πόλης. Το ειδικό μενού για το βράδυ της Ανάστασης περιλαμβάνει από μαγειρίτσα παραδοσιακή ή με μανιτάρια και αρνάκι φρικασέ μέχρι κατσικάκι σε αμπελόφυλλα και αρνάκι αντικριστό (€ 48 κατ΄άτομο), ενώ το μεσημέρι της Κυριακής θα στηθεί ένας πλούσιος μπουφές με παραδοσιακές γεύσεις (48 κατ’άτομο) την ίδια στιγμή που ειδικοί παιδαγωγοί θα απασχολούν τα πιτσιρίκια με δημιουργικό παιχνίδι και δώρα. 

fourseasons

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 

Πασχαλιά πάνω στη θάλασσα, και πιο συγκεκριμένα στην "Ταβέρνα 37" εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, προτείνει το εμβληματικό ξενοδοχείο στον κόλπο του Αστέρα. Ο ταλαντούχος σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Καρίνος έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο πλούσιο μενού για το μεσημέρι της Κυριακής (€ 135 κατ’άτομο), που ξεκινά ανάμεσα σε άλλα με ορεκτικά στην "παραμάνα" και στη συνέχεια χαράσσει πλώρη για τα κλασικά και αγαπημένα του Πάσχα όπως το τρυφερό αρνάκι στη σούβλα και το κοκορέτσι. Σπιτικός μπακλαβάς με φιστίκι, εκμέκ κανταΐφι, και μωσαϊκό σοκολάτας με παγωτό βανίλια θα γράψουν ταιριαστό φινάλε, ενώ δεν θα λείπουν τα απαραίτητα κόκκινα αυγά και η ζωντανή μουσική.


 

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Taverna 37

(ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens»), Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"