Το φαγητό συναντά το κρασί στο "Hill Athens"

Μια σειρά από ειδικές food & wine pairing βραδιές ξεκινά το κομψό εστιατόριο του Θησείου.

hill

Αν και βρίσκεται σε μια από τις πλέον τουριστικές περαντζάδες της πόλης, το "Hill Athens" το έχουμε ξεχωρίσει τόσο για την πανοραμική του θέα στο αρχαίο κάλλος της Αθήνας όσο και για τις μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που επιμελείται ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης και εκτελεί ο Γιώργος Νεστορίδης. Εδώ και λίγο καιρό μάλιστα, χρέη Restaurant & Wine Director του εστιατορίου έχει αναλάβει ο έμπειρος Γιώργος Σπύρου, γεγονός που εμπνέει την ομάδα για μια σειρά από ξεχωριστές food & wine pairing βραδιές. Ειδικά λοιπόν για την περίσταση, δημιουργείται ένα menu degustation έξι σταδίων, καθένα εκ των οποίων σερβίρεται σε αρμονία με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα. Το επόμενο ραντεβού είναι για την Παρασκευή 4/3 και το ειδικό μενού της βραδιάς (€ 55 κατ’άτομο) θα ανοίξει το μοσχαρίσιο carpaccio με πίκλα κρεμμυδιού, μαγιονέζα τρούφας και παλαιωμένη γραβιέρα συνοδεία από το Βουδόματο του Γαβαλά, που αναβιώνει την ομώνυμη ξεχασμένη ποικιλία του σαντορινιού αμπελώνα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Hill

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"