Το "Alykes" αγκυροβόλησε στο Παλαιό Φάληρο

Το νέο ψαροφαγικό στέκι του Παλαιού Φαλήρου σφύζει από γεύσεις που μιλούν άπταιστα τη γλώσσα της θάλασσας.

Alykes

Ανοιχτόκαρδος με προσεγμένη αισθητική και το καθαρό λευκό να κυριαρχεί στην ευρύχωρη σάλα του, ο νέος αυτός χώρος για τους λάτρεις της ψαροφαγίας φέρνει την νόστιμη αλμύρα των θησαυρών της θάλασσας στο πιάτο. Δύο μεγάλα ενυδρεία κουμπώνουν με τη γευστική κατεύθυνση του θαλασσινού μενού που περιλαμβάνει κρύα ορεκτικά όπως μαρινάτο γαύρο, σεβίτσε τσιπούρας ή λαβράκι από τις ψαριές της μέρας, λευκή ταραμοσαλάτα, κυδώνια και γυαλιστερές. Το τσιμπολόι συνεχίζεται με πάσα σε αθερίνες, χταπόδι με λαδόξιδο και μύδια αχνιστά ενώ ολόφρεσκες αχνιστές καραβίδες, χτένια, καλαμάρια και κυδώνια πλασάρονται δίπλα σε ωραία πιάτα ζυμαρικών, ριζότο ή κριθαρότο θαλασσινών. Ρωτήστε για τις ψαριές και τα πιάτα της μέρας που θα απολαύσετε με κάποια από τα κρασιά ελληνικού και διεθνή αμπελώνα της λίστας τους υπό την καθοδήγηση έμπειρου σομελιέ, αλλά και επιλογές αποσταγμάτων. 

Περισσότερες πληροφορίες

Alykes

Κων/νου Παλαιολόγου 1, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"