Τα πικάντικα σουβλάκια του "Λευτέρη του Πολίτη" σε δεύτερο πόστο

Τα νόστιμα σουβλάκια του ιστορικού μαγαζιού τα βρίσκουμε πλέον και σε δεύτερη διεύθυνση.

Λευτέρης ο Πολίτης
"Ο Λευτέρης ο Πολίτης", που από το 1951 φτιάχνει από τα πιο νόστιμα τυλιχτά της Αθήνας, άνοιξε πρόσφατα εκτός από την Σατωβριάνδου στην Ομόνοια, και στη Ρόμβης, στο Σύνταγμα. Εδώ, παρούσες όλες οι ελάχιστες, κλασικές επιλογές για τις οποίες είναι γνωστοί στα χρόνια λειτουργίας τους. Το νόστιμο παραδοσιακό πολίτικο σουβλάκι με μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, τυλιγμένο σε πίτα ψημένη με τους χυμούς του κρέατος, κρεμμύδι, μαϊντανό και ντομάτα και το πολίτικο πικάντικο σουβλάκι σουτζούκι, με την αψάδα του από τα κόκκινα πιπέρια και την πάστα σκόρδου, είναι οι επιλογές στα τυλιχτά που αφήνουν στο στόμα τη νοστιμιά της απλότητας και ένα ωραίο, απαλό μούδιασμα από τα πιπέρια. Αν τα θέλετε πιο γεμάτα ή πιο καυτερά, μπορείτε να τα ζητήσετε με διπλό ή τριπλό μπιφτέκι ή σουτζούκι και επιπλέον καυτερή πιπεριά. Αυτά τα ωραία θα τα βρείτε και σε μερίδες. 

Ρόμβης 18, Αθήνα, Τηλ: 2103310030

Περισσότερες πληροφορίες

Λευτέρης ο Πολίτης

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια
  • Εστιατόρια

Λευτέρης ο Πολίτης

Ρόμβης 18, Κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"