«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Το εστιατόριο – ταβέρνα στην σκιά του μουσείου της Ακρόπολης, παραμένει πιστό στην ταυτότητά του με αυθεντικά πιάτα ελληνικής κουζίνας.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα

Σε μια περιοχή άκρως τουριστική, με την επιβλητική εικόνα του μουσείου σε πρώτο πλάνο, το «Αρκαδία» αποτελεί σημείο αναφοράς στις επιλογές για ελληνικές γεύσεις. Ο εξωτερικός χώρος με τα λευκά τραπεζοκαθίσματα σε στυλ ταβέρνας ή η ψηλοτάβανη σάλα με το λιτό ντεκόρ και έναν ρετρό ευμεγέθη πίνακα στον τοίχο, φιλοξενούν τουρίστες και ντόπιους που το επισκέπτονται στην κυριακάτικη οικογενειακή έξοδο ή για ένα τίμιο, καλομαγειρεμένο μεσημεριανό γεύμα τις καθημερινές. Η ατμόσφαιρα είναι ευχάριστη, με τους πλανόδιους μουσικούς που γυροφέρνουν τον πεζόδρομο και καμιά φορά πλησιάζουν τα τραπέζια ενώ μέχρι να έρθει η παραγγελία σας θα κάνετε χάζι τα ζευγάρια και τις οικογένειες που βολτάρουν στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Μακρυγιάννη.

«Αρκαδία»: Σταθερή αξία στην ελληνική κουζίνα - εικόνα 1
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Στην κουζίνα στις επάλξεις ο σεφ Αντώνης Γρίβας προτείνει παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με σπιτική φροντίδα, όπως τα ντολμαδάκια ή οι τσουπωτοί λαχανοντολμάδες τους με απαλή σάλτσα αυγολέμονο, που με άνεση ζητάς και δεύτερη μερίδα. Σωστά τηγανισμένοι έρχονται οι νόστιμοι «σαντορινιοί» ντοματοκεφτέδες με λιαστή ντομάτα, μεζές περιοπής, ενώ το σουβλάκι από αρνίσιο μπούτι που μαρινάρουν σε τσίπουρο είναι νόστιμο και ζουμερό. Από σαλάτες, δοκιμάστε την «Αρκαδία» με δροσερές πρασινάδες, φρούτα και ψητό μανούρι, ραντισμένα με μια ωραία βινεγκρέτ με χαρουπόμελο. Στο ίδιο κλασικό μοτίβο και τα επιδόρπια ενώ τα πιάτα συνοδεύει μια μαζεμένη λίστα κρασιών του ελληνικού αμπελώνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"